Ολυμπιακοί Αγώνες
26-07-2021 | 14:55

«Μπόνους» με αφαίρεση μάσκας 30 δευτερολέπτων για τους μεταλλιούχους

Newsroom
Μοιράσου το
«Μπόνους» με αφαίρεση μάσκας 30 δευτερολέπτων για τους μεταλλιούχους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ως γνωστόν, τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, έχουν αναγκάσει τους αθλητές να παραλαμβάνουν μόνοι τους τα μετάλλια και να φορούν διαρκώς την μάσκα τους, όσο δεν αγωνίζονται.

Ωστόσο, το δεύτερο περιοριστικό μέτρα, θα δεχθεί μία μικρή παραλλαγή, αφού πλέον, όσοι ανεβαίνουν στο βάθρο, θα μπορούν να αφαιρούν την προστατευτική μάσκα για 30 δευτερόλεπτο, ώστε να μπορούν να φωτογραφίζονται.

«Η ιδέα είναι να δοθεί στους αθλητές που αγωνίσθηκαν, όταν όλοι οι άλλοι έχουν αποσυρθεί, η ευκαιρία να βγάλουν τις μάσκες τους για τριάντα δευτερόλεπτα, παραμένοντας στο βάθρο για τις φωτογραφίες», τόνισε σήμερα (26/7) ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Ανταμς και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι όλοι θα καταλάβουν, πως από την μία πλευρά ο κίνδυνος είναι πολύ, πολύ, πολύ, χαμηλός, και από την άλλη, ότι είναι εντελώς κατανοητό. Όμως, εάν εντοπίσουμε άτομα που παραβιάζουν τους κανόνες, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα τους ζητήσουμε να συμμορφωθούν».

Μέχρι στιγμής στην ιαπωνική πρωτεύουσα, έχουν καταγραφτεί 153 θετικά κρούσματα, που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ περίπου το 85% των αθλητών, είναι εμβολιασμένοι.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.