ΕΕ: Σε ετοιμότητα κατά εμπορικών περιορισμών από τις ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΕΕ: Σε ετοιμότητα κατά εμπορικών περιορισμών από τις ΗΠΑ

«Έτοιμη να αντιδράσει με ταχύτητα και με τον κατάλληλο τρόπο σε περίπτωση που οι εξαγωγές της επηρεασθούν από περιοριστικά μέτρα εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών», προειδοποίησε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος του εκτελεστικού θεσμού της ΕΕ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντέδρασε με τον τρόπο αυτόν, στη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, στις επικρίσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κατηγόρησε την ΕΕ ότι μεταχειρίζεται με «πολύ άδικο» τρόπο τις ΗΠΑ στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις.

«Η εμπορική πολιτική (...) δεν είναι ένα παιγνίδι με κερδισμένους και χαμένους. Εμείς εδώ στην ΕΕ πιστεύουμε ότι το εμπόριο μπορεί και πρέπει να είναι επωφελές για όλους», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Πιστεύουμε επίσης ότι το εμπόριο πρέπει να είναι ανοικτό και δίκαιο και να βασίζεται σε κανόνες», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ο Τραμπ απείλησε εμμέσως την ΕΕ με αντίποινα υποστηρίζοντας πως η ΕΕ μεταχειρίζεται «πολύ άδικα» τις ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι αυτό θα καταλήξει ξεκάθαρα σε βάρος της», προειδοποίησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Μόλις το 2,5% των 30άρηδων είναι γονείς - Με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ η πλειοψηφία τους

Ακίνητα: Έξι φορο-ανάσες για τους ιδιοκτήτες το 2026 – «Ψαλίδι» σε φόρους και τεκμήρια

Οι ξεχωριστές business της Τότεναμ: Πώς οι 0 εγχώριοι τίτλοι «χαρίζουν» χρυσάφι στους Λονδρέζους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider