Ντάισελμπλουμ: Θετικά σημάδια, μένει δουλειά να γίνει

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ντάισελμπλουμ: Θετικά σημάδια, μένει δουλειά να γίνει

Θετικά σχόλια έκαναν μετά το πέρας του Eurogroup οι Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πιέρ Μοσκοβισί και Κλάους Ρέγκλινγκ για την πρόσφατη επίσκεψη των Θεσμών στην Αθήνα.

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως τα στελέχη των θεσμών ενημέρωσαν το Eurogroup περιληπτικά για την επίσκεψη τους στην Αθήνα. «Τα σημάδια είναι θετικά, αλλά απομένει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει και η οποία αφορά στην εφαρμογή. Ο στόχος είναι η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM κατά προτίμηση πριν το τέλος της χρονιάς», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το θέμα των πλειστηριασμών και την αποχή των συμβολαιογράφων ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε σχετικά τους υπουργούς.
Ερωτηθείς για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του Eurogroup τα συσχέτισε με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, όπως προβλέπει ο «γαλλικός μηχανισμός» που συνδέει τις μελλοντικές αποπληρωμές του ελληνικού χρέους με τα επίπεδα ανάπτυξης ή ύφεσης. «Η συζήτηση για τον μηχανισμό αυτό θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο», είπε.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως κατά την αποστολή των κλιμακίων στην Αθήνα καταγράφηκε σημαντική πρόοδος.

«Σημαντική πρόοδος κατεγράφη κατά την πρώτη αποστολή. Όλα τα μέρη είναι δεσμευμένα με εποικοδομητικό τρόπο. Θα υπάρξει νέα αποστολή στο τέλος Νοεμβρίου. Στόχος μας είναι να υπάρξει συμφωνία και να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση εντός του έτους. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως αυτός είναι ρεαλιστικός στόχος», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε πως και ο ESM αναγνωρίζει την ελληνική πρόοδο και τόνισε πως την προηγούμενη εβδομάδα εκταμιεύθηκε η υπο - δόση για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Οι τράπεζες προετοιμάστηκαν και αναμένουν τη ρύθμιση

Γιατί θα τρώμε όλο και περισσότερα έντομα - Αλματώδης η ανάπτυξη της αγοράς μέχρι το 2030

Ποδόσφαιρο: Ξεπέρασαν τα 5 δισ. δολ. οι μεταγραφές στην Ευρώπη - Που βρίσκουν τα χρήματα οι ομάδες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider