Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση κόντρα στον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση κόντρα στον πληθωρισμό
Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις μπορούν να μας εμπιστευτούν ότι θα μειώσουμε ξανά τον πληθωρισμό στο 2% μεσοπρόθεσμα».

Ξεκάθαρος πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα διστάσει να αναλάβει δράση για να αποκλιμακώσει τον πληθωρισμό, έστειλε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

«Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις μπορούν να μας εμπιστευτούν ότι θα μειώσουμε ξανά τον πληθωρισμό στο 2% μεσοπρόθεσμα, δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση για να το επιτύχουμε αυτό, αν χρειαστεί», σημείωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας.

Ο ίδιος αναμένεται να αποχωρήσει από το τιμόνι της Τράπεζας της Γαλλίας στο τέλος του μήνα. Ο Εμανουέλ Μουλέν, πρώην προσωπάρχης του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, εξασφάλισε την έγκριση του κοινοβουλίου για να γίνει ο επόμενος επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας από τον ερχόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ellinikon Sports Park: «Ανοίγει» στις 20 Ιουλίου, πώς θα είναι οι εγκαταστάσεις - Κέρδισε το «στοίχημα» η Lamda

Η κόντρα για την ακρίβεια - Oι πόντοι στη ΝΔ λόγω των συντάξεων χηρείας - H επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ο… Εδεσσαϊκός

2001 - 2026: Διπλάσιος μισθός, μισό καλάθι…

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider