Βιλερουά (ΕΚΤ): Η ομαλοποίηση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη μάλλον δεν έχει ολοκληρωθεί

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βιλερουά (ΕΚΤ): Η ομαλοποίηση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη μάλλον δεν έχει ολοκληρωθεί
Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Η εξομάλυνση δεν έχει ολοκληρωθεί και αυτό είναι πιθανό να το εξετάσουμε στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας», τόνισε.

Η ομαλοποίηση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη μάλλον δεν έχει ολοκληρωθεί κατά τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, είπε ότι «η εξομάλυνση δεν έχει ολοκληρωθεί και αυτό είναι πιθανό να το εξετάσουμε στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, που καθορίζει τη νομισματική πολιτική για την Ευρωζώνη θα συνεδριάσει στις 5 Ιουνίου, με τις αγορές να αναμένουν ότι θα προχωρήσει σε μείωση του βασικού επιτοκίου διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο 2,00% από 2,25%. Μία τέτοια κίνηση, θα σηματοδοτούσε την όγδοη συναπτή περικοπή επιτοκίων της ΕΚΤ, αντανακλώντας ανησυχίες για την υποτονική οικονομική δραστηριότητα και την εξισορρόπηση του πληθωρισμού.

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γαλλίας που δημοσιεύθηκαν σήμερα το πρωί στα χαμηλά επίπεδα του 0,6%, είναι ένα ακόμη πολύ ενθαρρυντικό σημάδι του αποπληθωρισμού», τόνισε ο Βιλερουά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Β. Μαρινάκης: «Καλύτερα να πληρώνουμε διόδια στα Στενά του Ορμούζ από το να κλείσουν»

Μεσογειακή διατροφή: Μύθος, πολυτέλεια ή χαμένη συνήθεια το 2026;

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις - Ποιοι και πώς θα λάβουν την ενίσχυση τον Σεπτέμβριο

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider