Λευκός Οίκος για δασμούς Τραμπ: Τυχαίος αριθμός το 80% στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λευκός Οίκος για δασμούς Τραμπ: Τυχαίος αριθμός το 80% στην Κίνα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο πρόεδρος και θα δούμε τι θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολίν Λέβιτ.

Σε αποσαφήνιση του «σήματος» Τραμπ περί μείωσης των δασμών στην Κίνα στο 80% προχώρησε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή, υπογραμμίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα προχωρήσει σε μονομερή μείωση των δασμών.

Ο Τραμπ παραμένει σταθερός στη θέση του ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στα κινεζικά αγαθά χωρίς να προβεί η Κίνα σε παραχωρήσεις, τόνισε ο Λευκός Οίκος.

«Ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο πρόεδρος και θα δούμε τι θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολίν Λέβιτ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει την αγορά της στις ΗΠΑ και ότι οι δασμοί στο ύψος του 80% στα κινεζικά προϊόντα «φαίνονται σωστοί».

«Η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει την αγορά της στις ΗΠΑ -θα ήταν τόσο καλό για αυτούς. Οι κλειστές αγορές δεν δείχνουν να λειτουργούν πια», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Truth Social.

«Ένας δασμός 80% στην Κίνα φαίνεται σωστός. Εξαρτάται από τον Σκοτ Μπέσεντ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών ενόψει εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τρία χρόνια μετά τις μεγάλες φωτιές: Τι απέγιναν τα δάση σε Έβρο, Πάρνηθα και Βόρεια Εύβοια

Δύο πόλεις στην Ελλάδα με το καλύτερο street food στη Γη

Το στεγαστικό στη ΔΕΘ: Από το «Σπίτι μου ΙΙΙ» στη διάσωση της πρώτης κατοικίας - Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider