Ευρωζώνη: Ρεκόρ έτους στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Ρεκόρ έτους στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάιο
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό τον Μάιο εδώ και περίπου έναν χρόνο

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό τον Μάιο εδώ και περίπου έναν χρόνο, παίρνοντας ώθηση από την ανάκαμψη του κλάδου των υπηρεσιών, ενώ και ο μεταποιητικός τομέας έδειξε σημάδια ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης Υπεύθυνων Παραγγελιών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (Purchasing Managers’ Index – PMI) της HCOB που συμπληρώνει η S&P Global, ενισχύθηκε στο 52,3 αυτόν τον μήνα από 51,7 τον Απρίλιο, ενώ οι οικονομολόγοι του Reuters ανέμεναν μία περισσότερο ήπια άνοδο στο 52.

Ο δείκτης PMI Υπηρεσιών παρέμεινε σταθερός στο 53,3, σε υψηλό 11μηνου. Η μέτρηση ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από την εκτίμηση των αναλυτών που ήταν 53,5.

Ο μεταποιητικός PMI επεκτάθηκε σε υψηλό 15 μηνών στο 47,4 από 45,7 ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση των αναλυτών που έβλεπαν να κυμαίνεται στο 46,2.

«(Η μέτρηση) είναι όσο καλύτερο θα μπορούσε να είναι. Ο σύνθετος PMI για τον Μάιο δείχνει ανάπτυξη για τρίτο συνεχόμενο μήνα και ότι η οικονομία της ευρωζώνης ενισχύεται περαιτέρω», δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος στην Hamburg Commercial Bank.

Οι συνολικές τιμές χρεώσεων αυξήθηκαν με τον πιο αργό ρυθμό από τον Νοέμβριο ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε στο 52,5 από 53,7 του Απριλίου.

Η ζήτηση νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον κλάδο των υπηρεσιών αυξήθηκε στο 53,6 από το 52,8 του Απριλίου, καταγράφοντας την υψηλότερη μέτρηση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντάιμον: Το χειρότερο σενάριο ο στασιμοπληθωρισμός - Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανώμαλης προσγείωσης

Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 4 Ιουλίου

Visa: Νέο εργαλείο καταπολέμησης επιθέσεων σε λογαριασμούς με χρήση Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider