Η Γέλεν καλεί την Κίνα να αλλάξει πολιτική σε οικονομία και βιομηχανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γέλεν καλεί την Κίνα να αλλάξει πολιτική σε οικονομία και βιομηχανία
«Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούμε τις διαφορές μας ή αποφεύγουμε τις σκληρές συζητήσεις. Σημαίνει ότι πρέπει να κατανοήσουμε πως μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο μόνο εάν επικοινωνούμε άμεσα και ανοιχτά μεταξύ μας».

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι μελλοντικές συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα επικεντρωθούν στην ανάγκη του Πεκίνου να αλλάξει την πολιτική του στη βιομηχανία και την οικονομία, ενώ συνεχίζει την επίσκεψή της στην δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

«Σκοπεύουμε να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας – όπως έκανε και στις περισσότερες από δύο ώρες που αφιέρωσα σε αυτό το θέμα με τον Κινέζο Αντιπρόεδρο την περασμένη εβδομάδα», αναμένεται να υπογραμμίζει σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, με βάση δηλώσεις της που διέρρευσαν και έχει στην κατοχή του το CNBC.

Υπενθυμίζεται πως η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ έφτασε στην Κίνα την Πέμπτη και πρόκειται να αναχωρήσει από το Πεκίνο την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, συναντήθηκε με κορυφαίους Κινέζους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Τσιανγκ στο Πεκίνο και του Κινέζου αντιπροέδρου Χε Λιφένγκ στο Κουανγκτσόου.

«Κατά το προηγούμενο έτος, βάλαμε τη διμερή μας σχέση σε πιο σταθερή βάση», επεσήμανε η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ στη συνάντησή της με τον Κινέζο πρωθυπουργό στο Πεκίνο την Κυριακή. «Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούμε τις διαφορές μας ή αποφεύγουμε τις σκληρές συζητήσεις. Σημαίνει ότι πρέπει να κατανοήσουμε πως μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο μόνο εάν επικοινωνούμε άμεσα και ανοιχτά μεταξύ μας» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Γιατί οι ελληνικές μετοχές μπορούν να διατηρήσουν το μοτίβο υπεραπόδοσης

Rebound για το σιδηρομετάλλευμα - Πάνω από τα 100 δολάρια ο τόνος

Pink Woman: Πού θέτει τον πήχη για το 2024 – Τι προβλέπει για πωλήσεις και νέα καταστήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider