ΗΠΑ: Σταθερά στα 8,8 εκατ. οι κενές θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σταθερά στα 8,8 εκατ. οι κενές θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο
Κοντά στα επίπεδα των 8,8 εκατομμυρίων ανήλθε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα

Κοντά στα επίπεδα των 8,8 εκατομμυρίων ανήλθε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που δείχνει πως η αγορά εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παραμένει ανθεκτική.

Όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους, αυξήθηκε ελαφρά στα 3,5 εκατομμύρια, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας.

Πολλές κενές θέσεις εργασίας δεν καλύπτονται ποτέ, αλλά η τάση στις αγγελίες εργασίας δίνει στοιχεία για την «υγεία» της αγοράς εργασίας και της ευρύτερης οικονομίας. Το νούμερο τους εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερο τώρα από ό,τι πριν από την έναρξη της πανδημίας το 2020, αν και απέχουν πλέον αρκετά από το ρεκόρ των 12 εκατομμυρίων που είχε καταγραφεί το 2022.

Οι περισσότερες από τις κενές θέσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν στον οικονομικό κλάδο, την πολιτειακή και τοπική αυτοδιοίκηση και την ψυχαγωγία. Στον αντίποδα, μειώθηκαν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την πληροφόρηση

Οι προβλέψεις «βλέπουν» πως ο Μάρτιος θα προσθέσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Η έκθεση αναμένεται την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Το Μάιο θα δικασθούν κατηγορούμενοι για σχεδιασμό πραξικοπήματος

Γιατί επιμένει ο πληθωρισμός - Crash test τα στοιχεία του Μαρτίου για την Ευρωζώνη και η θέση της Ελλάδας

Βρετανία: Άνοδος 1,6% στις τιμές κατοικιών στη Βρετανία τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider