ΗΠΑ: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός δείκτης της New York Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός δείκτης της New York Fed
Χειρότερα των εκτιμήσεων είναι τα στοιχεία για την μεταποιητική διαστηριότητα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το περιφερειακό τμήμα της Fed και την ανακοίνωση της Παρασκευής. 

Χειρότερα των εκτιμήσεων είναι τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το περιφερειακό τμήμα της Fed και την ανακοίνωση της Παρασκευής.

Για το Μάρτιο, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State υποχώρησε κατά 18,5 μονάδες στις -20,9 μονάδες, έναντι της πρόβλεψης των οικονομολόγων σε έρευνα της Wall Street Journal για μείωση στις -6 μονάδες. Οποιοδήποτε μέτρηση κάτω του μηδέν, υποδηλώνει επιδείνωση της κατάστασης.

Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική αρνητική μέτρηση για τον δείκτη και την πέμπτη για το τελευταίο 6μηνο.

Τα στοιχεία δείχνουν μείωση στις νέες παραγγελίες κατά 10,9 μονάδες το Μάρτιο, πέφτοντας στις -17,2 μονάδες που υποδηλώνουν πτώση στη ζήτηση.

Ο αριθμός των εργαζομένων και η μέση διάρκεια της εργασιακής εβδομάδας συρρικνώθηκαν περαιτέρω τον Μάρτιο. Οι επιχειρήσεις αναμένουν βελτίωση των συνθηκών το επόμενο 6μηνο αλλά παραμένουν διστακτικοί, όπως αναφέρει η Fed. Προς το παρόν η «ανάρρωση» της μεταποίησης που αναμένουν οι οικονομολόγοι φαίνεται άπιαστη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Η Nvidia οδήγησε τη Φάση 1 στις μετοχές ΑΙ - Ακολουθούν άλλες φάσεις και άλλες εταιρείες

Παγκόσμιο κρασάρισμα συστημάτων της McDonald's - Πού έκλεισαν τα καταστήματά της

gazzetta
gazzetta reader insider insider