Ο Τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας με έδρα το Μονακό που «ρίχνει δίχτυα» σε ακίνητα/τουρισμό στο Μεγανήσι

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας με έδρα το Μονακό που «ρίχνει δίχτυα» σε ακίνητα/τουρισμό στο Μεγανήσι
Η νέα εταιρεία «Meganisi Hidden Resort» του Τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία Halit Cingillioglu, με έδρα το Μονακό, και τα 33 στρέμματα στο νησί του Ιονίου. Οι μπίζνες σε real estate και το «βλέμμα» στον τομέα φιλοξενίας. Ποιο είναι το προφίλ του επενδυτή

Είναι από τους πλέον γνωστούς βιομηχάνους και επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας, γεννημένος στην Καισάρεια της Τουρκίας, με έδρα όμως το Λονδίνο και το Μονακό, όπου και μένει μόνιμα. Αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα, στο Ιόνιο πέλαγος και ειδικότερα στο μαγευτικό Μεγανήσι.

Ο λόγος για τον Τούρκο μεγαλοεπιχειρηματία Χαλίτ Σινγκιλλιόγλου (Halit Cingillioglu) που από το πριγκιπάτο του Μονακό αποφάσισε να επενδύσει στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας, προχωρώντας μαζί με τη σύζυγό του κ. Ζεκιγιέ Σινκιλλιόγλου (Cingillioglu Zekiye) στην ίδρυση της εταιρείας «Meganisi Hidden Resort» (με αρχικό κεφάλαιο άνω των 3 εκατ.), υπό την οποία επί της ουσίας ενέταξε πέντε όμορες εκτάσεις συνολικής επιφάνειας άνω των 30 στρεμμάτων στην περιοχή «Μακρυαπούντα» ή Μακριά Πούντα, σε έναν από τους πλέον ανερχόμενους προορισμούς του Ιονίου όπως είναι το Μεγανήσι. Όπως προκύπτει, ένα από τα μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα της Τουρκίας, με δραστηριότητα σε κλάδους από την ενέργεια και τα χρηματοοικονομικά μέχρι τον τομέα των ακινήτων, έχει βάλει στο στόχαστρο έναν επίγειο παράδεισο που αποτελεί hot προορισμό για «ακριβά πορτοφόλια», μία από τις πλέον ανερχόμενες τουριστικά γεωγραφικές περιοχές της χώρας

Κύριο αντικείμενο της νέας εταιρείας, όπως αναφέρεται, θα είναι οι υπηρεσίες ενοικίασης ακινήτων και καταλυμάτων σύντομης διάρκειας με προοπτική για «άνοιγμα» στο χώρο της φιλοξενίας σε περισσότερους δημοφιλείς προορισμούς ανά την Ελλάδα, ενώ τα πέντε όμορα που εισφέρονται συνολικής επιφάνειας κοντά στα 33 στρέμματα έχουν αγοραστεί και είναι ιδιοκτησίας της συζύγου του, κας. Ζεκιγιέ Σινγκιλλιόγλου.

H επιχειρηματική οικογένεια

Η οικογένεια Σινγκιλλιόγλου (Cingillioglu) είναι από τις πλέον γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες στην Τουρκία με δραστηριότητα ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει το πρώτο ιδιωτικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη γείτονα. Ο όμιλος έχει εταιρείες σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας, του χρηματοπιστωτικού τομέα, των ασφαλειών, του real estate κ.ο.κ.. Πέραν των οικογενειακών δραστηριοτήτων, ο ίδιος ο κ. Σινκιλλιόγλου ήταν ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος του C Group, ενός ομίλου με ισχυρή παρουσία στο κομμάτι των οικονομικών υπηρεσιών και του χρηματοπιστωτικού τομέα σε Τουρκία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Ρουμανία κ.α., ενώ θεωρείται κι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα διεθνώς ως συλλέκτης έργων τέχνης, με τον επιπλέον ρόλο του μέλους στη Συμβουλευτική Επιτροπή των Sotheby’s.

Η νέα εταιρεία «Meganisi Hidden Resort»

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, η νέα εταιρεία «Meganisi Hidden Resort» έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 3,02 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 εκατ. αντιστοιχεί στην αξία των πέντε εισφερόμενων εκτάσεων, με τα υπόλοιπα να προέρχονται από κεφάλαια της επιχ3ιρηματικής οικογένειας, με διάρκεια 30 έτη. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση εκτίμησης που συνοδεύει το νέο εγχείρημα (Φεβρουάριος 2024) και όσον αφορά το Ιόνιο ως προορισμό, «αποτυπώνεται ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από αγοραστές του εξωτερικού που αναζητούν τόσο εξοχικές κατοικίες για τους ίδιους όσο και για επιχειρηματική αξιοποίηση. Έντονο είναι το ενδιαφέρον από Αμερικανούς επενδυτές, κυρίως ομογενείς, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το 80% των αγοραστών είναι ξένοι όπως Βρετανοί, Γερμανοί και αρκετοί Ρώσοι πριν το ξέσπασμα του πολέμου. Οι τιμές έχουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία 3-4 χρόνια και πολλές περιπτώσεις φτάνουν τα επίπεδα προ κρίσης, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά προτιμήσεων εξοχικών κατοικιών από επενδυτές καταγράφονται σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα». Η δε οικοδομική δραστηριότητα το 2022 είχε αυξηθεί κατά 35% περίπου σε σχέση με το 2020.

Η ζήτηση για σε παραθαλάσσιες κατοικίες

Υψηλότερη ζήτηση παρατηρείται κυρίως σε παραθαλάσσιες κατοικίες ή κατοικίες με θέμα θάλασσα και ολοένα και περισσότερο σε κατοικίες σύγχρονων προδιαγραφών που όμως διατηρούν τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία της περιοχής. Οσον αφορά ειδικά το Μεγανήσι, αποτελεί τα τελευταία χρόνια ανερχόμενο προορισμό στην περιοχή με πρόσβαση μέσω Λευκάδας με τακτικά δρομολόγια από το Νυδρί προς τα δύο λιμάνια του νησιού, στα Σπήλια και στο Βαθύ. Το Βαθύ είναι και ο πλησιέστερος στην έκταση οικισμός «με γραφικό λιμάνι, τουριστικό θέρετρο και αραξοβόλι θαλαμηγών. Στη θέση Μακριά Πούντα όπου βρίσκονται εκτάσεις της Meganisi Hidden Resort A.E., και στην ευρύτερη περιοχή «υπάρχουν πολλές αδόμητες εκτάσεις και παραθεριστικές κατοικίες oι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις αξιοποιούνται τουριστικά», όπως αναφέρεται. Σε αδόμητες εκτάσεις της περιοχής οι ζητούμενες τιμές παρουσιάζουν μεγάλη διακύμανση ανάλογα με τη θέση, την απόσταση από τη θάλασσα και σχεδόν διπλασιάζονται με την ύπαρξη ιδιωτικής παραλίας. Οι τιμές με βάση την εκτίμηση των ακινήτων μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 100 ευρώ ανά τ.μ..

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δυνατά αποτελέσματα – Τα «ασημικά» στο εξωτερικό – Τι ζητούν οι βιομήχανοι

Κατασκευές: Πώς τα ιδιωτικά projects αποτελούν πόλο έλξης για ΤΕΡΝΑ, Intrakat - ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, ΜΕΤΚΑ

Αναζητείται Mountain Resort Planner για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας – Το μοντέλο αναβάθμισης

gazzetta
gazzetta reader insider insider