Nagel (ΕΚΤ): Αυξάνεται η πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nagel (ΕΚΤ): Αυξάνεται η πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων πριν τις καλοκαιρινές διακοπές
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να προβεί σε μείωση των επιτοκίων προτού οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής διακόψουν για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Bundesbank Joachim Nagel.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να προβεί σε μείωση των επιτοκίων προτού οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής διακόψουν για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Bundesbank Joachim Nagel.

«Η πιθανότητα να δούμε μείωση των επιτοκίων πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές αυξάνεται», είπε ο Nagel στο podcast του table.media. «Αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα, αλλά οι προοπτικές είναι πιο ρόδινες».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ θα έχει προγραμματισμένες συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής στις 11 Απριλίου, στις 6 Ιουνίου και στις 18 Ιουλίου. Στη συνέχεια, δεν θα συνεδριάσει ξανά πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου.

«Το τελευταίο χιλιόμετρο της νομισματικής πολιτικής είναι συνήθως δύσκολο, πρέπει να παραμένουμε ήρεμοι, δεν γίνεται να αισθανθούμε πρόωρη ευφορία υποστηρίζοντας ότι έχουμε ξεπεράσει τον πληθωρισμό», είπε ο Nagel.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, τη χαρακτήρισε πολύ αργή, αλλά αναμένει ότι η δυναμική θα επανέλθει «αν κάνουμε το καθήκον μας», προσθέτοντας ότι το «φρένο στο χρέος» της Γερμανίας αφήνει κάποια περιθώρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Νεύμα» Λαγκάρντ για μειώσεις επιτοκίων από Ιούνιο: Νέα «κρούση» για μισθούς - πληθωρισμό

Στο 4ο συναπτό pause η ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια - Σε ισχύ το TPI

gazzetta
gazzetta reader insider insider