ΗΠΑ: Ο καλύτερος Φεβρουάριος για τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων - Ρεκόρ με 153 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο καλύτερος Φεβρουάριος για τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων - Ρεκόρ με 153 δισ. δολάρια
Οι εκδόσεις ομολόγων από blue chip εταιρείες στις ΗΠΑ ανήλθαν σε τουλάχιστον 153 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα.

Οι εκδόσεις ομολόγων από blue chip εταιρείες στις ΗΠΑ ανήλθαν σε τουλάχιστον 153 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα, καθώς τα «βαριά χαρτιά» του επιχειρείν θέλουν να εκμεταλλευτούν την έντονη επενδυτική ζήτηση εν μέσω της συγκρατημένης μείωσης του κόστους δανεισμού.

To προηγούμενο ρεκόρ για τον Φεβρουάριο ήταν 150,9 δισ. δολάρια που σημειώθηκε πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Τ«Η αγορά θα συνεχίσει να είναι ενεργή» τόνισε η Μέγκαν Γκρέιπερ, επικεφαλής κεφαλαιακών αγορών στην Barclays. «Δεν βλέπω σημάδια επιβράδυνσης αυτού του κύματος προσφοράς» πρόσθεσε.

Δεκαοκτώ κολοσσοί επωφελούνται τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων των Honeywell International, NatWest και KeyCorp. Αν και αυτός είναι ο καλύτερος Φεβρουάριος για την αγορά εταιρικών ομολόγων, ο καλύτερος μήνας στην ιστορία ήταν ο Απρίλιος του 2020, όταν οι εταιρείες στις ΗΠΑ εξέδωσαν ομόλογα 285 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: «Κοντράρει» το ChatGPT επενδύοντας στην ευρωπαϊκή Mistral AI

Οι μελισσοκόμοι διαδήλωσαν για να προλάβουν τα χειρότερα: Ποια μπορεί να είναι αυτά;

ΑΑΔΕ: Με myDATA, timologio και appodixi στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider