Χατζηδάκης: Το IRIS είναι μια υπηρεσία που αξίζει να ενεργοποιήσετε όλοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Το IRIS είναι μια υπηρεσία που αξίζει να ενεργοποιήσετε όλοι
«Έχετε ακούσει ποτέ το σύστημα IRIS; Είναι ένα σύστημα για συναλλαγές χωρίς τραπεζικές προμήθειες! Με το κινητό τηλέφωνο

«Έχετε ακούσει ποτέ το σύστημα IRIS; Είναι ένα σύστημα για συναλλαγές χωρίς τραπεζικές προμήθειες! Με το κινητό τηλέφωνο» αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να κατεβάσουν την υπηρεσία και να την χρησιμοποιήσουν.

Όπως έγραψε από χτες το insider.gr, η διείσδυση της υπηρεσίας πληρωμών IRIS Payments στις συναλλαγές καλπάζει, ενώ οι προοπτικές περαιτέρω υιοθέτησής της είναι προφανείς, καθώς από την 1η Φεβρουαρίου όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι εγγεγραμμένοι υποχρεωτικά στην υπηρεσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΙΑΣ Α.Ε. που «τρέχει» την υπηρεσία σε συνεργασία με τις τράπεζες, το IRIS P2P σημείωσε 20,4 εκατομμύρια άμεσες μεταφορές πίστωσης μεταξύ φίλων, παρουσιάζοντας αύξηση, ύψους 250,3% σε σχέση με το 2022 (26 φορές περισσότερες συναλλαγές σε σχέση με το 2020). Τον Δεκέμβριο του 2023 οι εγγεγραμμένοι χρήστες στο IRIS P2P ανήλθαν σε 2,2 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση, ύψους 60% συγκριτικά με το 2022 (οι χρήστες τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020).

Στο τέλος του 2023, η υπηρεσία IRIS P2B αριθμούσε 155.000 εγγεγραμμένους επαγγελματίες, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με το 2020, με τις συναλλαγές του να αυξάνονται κατά 292,8% σε σύγκριση με το 2022 (12 φορές περισσότερες συναλλαγές σε σχέση με το 2020). Το πλήθος των εγγεγραμμένων εμπόρων/eshops στην υπηρεσία IRIS eCommerce ανήλθε σε 3,5 χιλ. το 2023, ενισχυμένο κατά 19 φορές σε σχέση με το 2020.

«Το σύστημα αυτό ξεκίνησε να διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα! Και είναι χρήσιμο για κάθε πολίτη. Με τις άμεσες πληρωμές (IRIS), οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με πολύ απλό τρόπο, άμεσα μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, από το κινητό του χρήστη, συμπληρώνοντας μόνο το κινητό ή το ΑΦΜ του αποδέκτη της πληρωμής. Το όριο συναλλαγών είναι 500 ευρώ τη ημέρα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Έλληνας ΥΠΕΘΟ. «Το IRIS είναι μια υπηρεσία που αξίζει να ενεργοποιήσετε όλοι!» καταλήγει στην σχετική δημοσίευσή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πατέλης: Ορόσημο το IPO του Ελ. Βενιζέλος - Πρωταρχικός στόχος η αναβάθμιση του ΧΑ

Προϋπολογισμός 2023: ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος στήριξαν τα έσοδα

Τράπεζες: Κέρδη προ φόρων στα 4,1 – 4,2 δισ. ευρώ για το 2023 – Πρωταγωνιστούν στο συνέδριο της JP Morgan στη Ν. Υόρκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider