Ο κόσμος θα γνωρίσει τον πρώτο του τρισεκατομμυριούχο την επόμενη δεκαετία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κόσμος θα γνωρίσει τον πρώτο του τρισεκατομμυριούχο την επόμενη δεκαετία
O Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και θεωρείται πολύ πιθανό να στεφθεί τρισεκατομμυριούχος. 

Εντός της επόμενης δεκαετίας ο κόσμος θα μπορούσε να αποκτήσει τον πρώτο του τρισεκατομμυριούχο, σύμφωνα με την οργάνωση καταπολέμησης της φτώχειας Oxfam, η οποία για χρόνια προσπαθεί να επισημάνει τις αυξανόμενες ανισότητες μεταξύ των υπερπλούσιων και του μεγαλύτερου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στη νέα της έκθεση, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, η Oxfam ανέφερε ότι η περιουσία των πέντε πλουσιότερων ανδρών - του Έλον Μασκ των Tesla, SpaceX και Twitter, του Μπερνάρ Αρνό της LVMH, του Τζεφ Μπέζος της Amazon, του Λάρι Έλισον της Oracle και του Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway — έχει αυξηθεί κατά 114% σε πραγματικούς όρους από το 2020.

«Έχουμε τους πέντε κορυφαίους δισεκατομμυριούχους, έχουν διπλασιάσει τον πλούτο τους. Από την άλλη πλευρά, σχεδόν 5 δισ. άνθρωποι έχουν γίνει φτωχότεροι», δήλωσε ο Amitabh Behar, εκτελεστικός διευθυντής της Oxfam, σε συνέντευξή του στο Νταβός της Ελβετίας.

«Πολύ σύντομα, μέσα σε μια δεκαετία, η Oxfam προβλέπει ότι θα έχουμε έναν τρισεκατομμυριούχο», είπε ο Behar. «Ενώ για να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια, χρειαζόμαστε πάνω από 200 χρόνια», τόνισε.

Σημειώνεται πως εάν κάποιος φτάσει σε αυτό το ορόσημο του τρισεκατομμυρίου - και θα μπορούσε να είναι κάποιος που δεν βρίσκεται καν σε καμία λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους αυτή τη στιγμή - θα έχει περιουσία ίσης αξίας με τη Σαουδική Αραβία.

Ο John D. Rockefeller της Standard Oil θεωρείται ότι έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο το 1916.

Σήμερα, ο Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με προσωπική περιουσία λίγο κάτω από 250 δισ. δολάρια, και θεωρείται πολύ πιθανό να στεφθεί τρισεκατομμυριούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα EKT: Μειώθηκαν οι πληθωριστικές προσδοκίες των καταναλωτών στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider