Κίνα: Πρώτη ετήσια πτώση των εξαγωγών σε επτά χρόνια για το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Πρώτη ετήσια πτώση των εξαγωγών σε επτά χρόνια για το 2023
Για το 2023, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4,6%, η πρώτη ετήσια πτώση μετά την πτώση 7,7% το 2016, σύμφωνα με την Wind Information.

Για πρώτη φορά σε επτά χρόνια μειώθηκαν οι ετήσιες εξαγωγές της Κίνας το 2023, παρόλο που οι αποστολές τον Δεκέμβριο ξεπέρασαν τις προσδοκίες, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων την Παρασκευή.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση σε όρους δολαρίου τον περασμένο μήνα, περισσότερο από την αύξηση 1,7% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σε όρους δολαρίου ΗΠΑ. Αυτό είναι ελαφρώς μικρότερο από την αύξηση 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ωστόσο, για το 2023, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4,6%, η πρώτη ετήσια πτώση μετά την πτώση 7,7% το 2016, σύμφωνα με την Wind Information.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 5,5% πέρυσι. Η τελευταία τους πτώση ήταν το 2020, τη χρονιά που ξεκίνησε η πανδημία.

Το εμπόριο της Κίνας με τους κύριους εταίρους της μειώθηκε το 2023, καθώς η ζήτηση για κινεζικά προϊόντα μειώθηκε εν μέσω βραδύτερης παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Οριακή επέκταση του ΑΕΠ τον Νοέμβριο - Παραμένει ως απειλή η ύφεση

Υποδομές: Παρεμβάσεις περίπου 1,5 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία

Προθεσμία 125 ημερών για να μπει τάξη σε παραλίες και αιγιαλούς – Οι αλλαγές στις παραχωρήσεις, οι έλεγχοι και οι νέες ποινές

gazzetta
gazzetta reader insider insider