Σεντένο (ΕΚΤ): Νωρίτερα από τον Μάιο η πρώτη μείωση επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεντένο (ΕΚΤ): Νωρίτερα από τον Μάιο η πρώτη μείωση επιτοκίων
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από ό,τι ανέμενε πρόσφατα, δήλωσε την Τρίτη ο Πορτογάλος κεντρικός τραπεζίτης, Μάριο Σεντένο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από ό,τι ανέμενε πρόσφατα, δήλωσε την Τρίτη ο Κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας, Μάριο Σεντένο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάιο για να πάρουμε αποφάσεις», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Σεντένο σε συνέντευξή του στην Econostream Media. «Δεν βλέπω κανένα σημάδι ότι έχουν υπάρξει δευτερογενείς επιπτώσεις στους μισθούς ή θα υπάρξουν ή ότι οι μισθοί θα ασκήσουν πρόσθετη πίεση στις τιμές» τόνισε.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας είπε επίσης ότι «οι πιο πρόσφατες εξελίξεις για τον πληθωρισμό -που μετρήθηκε τον Νοέμβριο στο 2,9%- ήταν «ευχάριστα νέα» για την οικονομία, γεγονός που φέρνει τη στιγμή της χαλάρωσης πιο κοντά μας».

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει πολλαπλές μειώσεις επιτοκίων φέτος, με την πρώτη κίνηση να έρχεται τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, αν και ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να είναι βέβαιο ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάουμαν (Fed): Θα συνεχίσει να μειώνεται ο πληθωρισμός - Δεν θα χρειαστούν νέες αυξήσεις επιτοκίων

ΕΚΤ: Η άνοδος στις τιμές των ακινήτων έχει περιορίσει την οικονομική ανισότητα στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider