Νάγκελ (EKT): Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο ή ακόμα και στο σημείο κορύφωσης τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νάγκελ (EKT): Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο ή ακόμα και στο σημείο κορύφωσης τα επιτόκια
Joachim Nagel
Κοντά στο υψηλότερο επίπεδό τους ή ακόμα και στο σημείο κορύφωσης βρίσκονται τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη και μέλος του δσ της ΕΚΤ Γιόακιμ Νάγκελ.

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδό τους ή ακόμα και στο σημείο κορύφωσης βρίσκονται τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη και μέλος του δσ της ΕΚΤ Γιόακιμ Νάγκελ.

Μιλώντας σε συνέδριο του think tank Osservatorio Giovani Editori, ο διοικητής της Bundesbank τόνισε πως «σίγουρα βρισκόμαστε κοντά επίπεδο που θεωρώ κορυφή» απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν θα πρέπει να αναμένονται νέες αυξήσεις, ενώ υπογράμμισε πως οι μελλοντικές αποφάσεις θα ληφθούν «αναλόγως με τα δεδομένα».

Ο Γερμανός τραπεζίτης επανέλαβε ότι ο πληθωρισμός είναι «ένα άπληστο θηρίο» και ότι η ΕΚΤ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την αποκλιμάκωσή του, σημειώνοντας πως θα πλησιάσει τον στόχο του 2% κατά τη διάρκεια των επόμενων 12-15 μηνών. «Τα καλά νέα ως προς αυτό είναι ότι ο πληθωρισμός μειώνεται», απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις ανησυχίες πως οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων έχουν προκαλέσει ζημιά στις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, το μέλος του δσ της ΕΚΤ ανέφερε πως είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τις προοπτικές ανάπτυξης της Ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί πιο αισθητά από το 2025.

Πηγή φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider