ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2020 η ανησυχία των εργαζομένων για απολύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2020 η ανησυχία των εργαζομένων για απολύσεις
Αυξάνεται η ανησυχία των αμερικανών εργαζόμενων για περικοπές στις θέσεις εργασίας, ακόμα κι αν η ανησυχία τους για μία επερχόμενη οικονομική ύφεση μειώνεται συνεχώς. 

Αυξάνεται η ανησυχία των αμερικανών εργαζόμενων όσο αφορά τις περικοπές στις θέσεις εργασίας, ακόμα κι αν η ανησυχία τους για μία επερχόμενη οικονομική ύφεση μειώνεται συνεχώς.

Οι συζητήσεις για απολύσεις έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020 αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το Glassdoor, το site όπου νυν και πρώην εργαζόμενοι υπάλληλοι παραθέτουν την κριτική τους για εταιρείες. Η εμπιστοσύνη των εργαζομένων έχει φτάσει σε νέο χαμηλό, με τα στοιχεία να φτάνουν μέχρι το 2016, σύμφωνα με μηνιαίο δείκτη που δημοσιεύει το Glassdoor.

«Γιατί η εμπιστοσύνη των εργαζομένων καταρρέει ακόμα κι αν τα γενικότερα οικονομικά στοιχεία παραμένουν ισχυρά;», γράφει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Glassdoor,Daniel Zhao, σε σχετική έκθεση. «Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι ίσως νοιάζονται περισσότερο για την ασφάλεια της δουλειάς τους, ασχέτως με το πως τα πηγαίνει η οικονομία» σημειώνει.

Πολλές έρευνες έχουν τονίσει την αυξανόμενη απόκλιση που υπάρχει ανάμεσα στο πως αισθάνονται οι Αμερικανοί για την οικονομία και τα πραγματικά στοιχεία. Το ΑΕΠ της Αμερικής αυξήθηκε με τον πιο γρήγορο ρυθμό εδώ και δύο χρόνια το τελευταίο τρίμηνο, με την καταναλωτική δαπάνη να είναι εκείνη που έδωσε την ώθηση.

Η αγορά εργασίας παραμένει επίσης ακμαία. Αφού η απασχόληση απρόσμενα αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο, οι οικονομολόγοι υπολογίζουν πως τα μισθολόγια αυξήθηκαν κατά 180.000 αυτό το μήνα, σύμφωνα με προβλέψεις που συνέταξε το Bloomberg. Και το ποσοστό ανεργίας, που αναμένεται να διατηρηθεί στο 3,8% για τρίτο μήνα, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά.

Παρόλα αυτά, το ποσοστό των εργαζόμενων που αναφέρουν μία θετική εξάμηνη προοπτική για τον εργοδότη τους, έπεσε στο 45% τον Οκτώβριο στο Employee Confidence Index του Glassdoor, καταγράφοντας πτώση από το 54,6% ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εμπιστοσύνη των εργαζομένων είναι αρκετά χαμηλά στον κλάδο των υπαλλήλων πληροφόρησης πελατών, ενώ οι κατασκευές συνεχίζουν να διατηρούν την πρωτιά στον σχετικό δείκτη, έστω κι αν βρίσκεται σε πιο χαμηλά επίπεδα από την περασμένη χρονιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Το συνδικάτο Unifor κήρυξε απεργία στα εργοστάσια της Stellantis

Γερμανία: Βραδύτερος από τις προσδοκίες ο πληθωρισμός Οκτωβρίου λόγω της πτώσης της ενέργειας

Πετρέλαιο: «Καμπανάκι» από την Παγκόσμια Τράπεζα για τον κίνδυνο από κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider