ΗΠΑ: Αντέχει η αγορά εργασίας - Αρκετά πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αντέχει η αγορά εργασίας - Αρκετά πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις τον Σεπτέμβριο
Η αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, ένα σημάδι ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι σκληρή παρά τα υψηλότερα επιτόκια, τις εργασιακές διαμάχες και τη δυσλειτουργία στην Ουάσιγκτον.

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αποτελεί μία ακόμα ένδειξη πως η αγορά εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη παραμένει ανθεκτική, παρά τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed αλλά και το κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων που σαρώνει τη χώρα.

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 336.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ την πρόβλεψη αναλυτών στον Dow Jones για αύξηση κατά 170.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,8%, έναντι της πρόβλεψης για 3,7%. Το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και 4,2% σε ετήσια, έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 0,3% και 4,3% αντίστοιχα.

Στα επιμέρους στοιχεία, την καλύτερη επίδοση τον προηγούμενο μήνα κατέγραψε ο κλάδος της Φιλοξενίας-Αναψυχής, προσθέτοντας 96.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ έπονται ο κλάδος της περίθαλψης (+41.000 θέσεις εργασίας) και οι εργαζόμενοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (+73.000 θέσεις εργασίας)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γέλεν: Μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Παγκόσμια Τράπεζα και Κίνα στην ατζέντα της Αμερικανίδας ΥΠΟΙΚ

ΕΕ - ΗΠΑ: Προς συμφωνία για να αποφύγουν τους δασμούς Τραμπ σε χάλυβα, αλουμίνιο

Τραμπ: Αποσύρει προσωρινά τη μήνυση κατά του πρώην δικηγόρου και «fixer» του Μάικλ Κοέν

gazzetta
gazzetta reader insider insider