ΗΠΑ: Σε χαμηλό 8 μηνών οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε χαμηλό 8 μηνών οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας
Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει τις νέες αιτήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 16 Σεπτεμβρίου σε 225.000 συνολικά.

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο «βούτηξαν» οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, δείγμα πως η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική και εύρωστη, ένα στοιχείο που άλλωστε λαμβάνει σοβαρά υπόψη της και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκε κατά 20.000 στο χαμηλό οκτώ μηνών στις 201.000, μειωμένες από τις αναθεωρημένες 221.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι αιτήσεις εξακολουθούν να δείχνουν πολύ χαμηλό αριθμό απωλειών θέσεων εργασίας. Συνήθως αυξάνονται όταν η οικονομία αποδυναμώνεται και πλησιάζει η ύφεση, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αυτό.

Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει τις νέες αιτήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 16 Σεπτεμβρίου σε 225.000 συνολικά.

Η αύξηση των επιτοκίων που ενορχηστρώθηκε από την Fed για να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό υποτίθεται ότι θα επιβράδυνε την οικονομία και θα αύξανε την ανεργία. Το υψηλότερο κόστος δανεισμού συνήθως ωθεί τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να ξοδεύουν λιγότερα.

Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να προσλαμβάνουν, οι απολύσεις πλησιάζουν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και το ποσοστό ανεργίας είναι μόλις 3,8%. Η Fed φαίνεται επίσης έτοιμη να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια, δίνοντας στην οικονομία περισσότερη ανάσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στο πλευρό των απεργών των αυτοκινητοβιομηχανιών και του Χόλιγουντ η πλειοψηφία των Αμερικανών

Σε κρίσιμη καμπή η στήριξη των ΗΠΑ-Γερμανίας στην Ουκρανία

BoE: Τέλος στο σερί 14 αυξήσεων επιτοκίων - Παύση με ώθηση από την επιβράδυνση των τιμών

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider