ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση ομολόγου 4,25% για την άντληση 200 εκατ. ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση ομολόγου 4,25% για την άντληση 200 εκατ. ευρώ
Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και  ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. 

Δημοπρασία επανέκδοσης ομολόγων θα διενεργήσει την Τετάρτη ο ΟΔΔΗΧ, σταθερού επιτοκίου 4,25% και λήξης 15 Ιουνίου 2033, συνολικού ποσού έως 200 εκατομμύρια ευρώ και με ημερομηνία διακανονισμού (settlement) την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 20ης Σεπτεμβρίου 2023 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).

Μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνουν αποδεκτές στη δημοπρασία.

Η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ.

Για τα Ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΘΟ: Ενισχύεται ο ανταγωνισμός στις τράπεζες - Αυξάνει η πρόσβαση στη ρευστότητα

Χατζηδάκης: Νέες πρωτοβουλίες σε 4 άξονες - Ρευστότητα, φοροδιαφυγή, εισοδηματική σύγκλιση και πρόληψη από κλιματική κρίση

Airbnb: Τέλος διαμονής σε 170.000 ακίνητα - Σε ποια εισοδήματα θα επιβάλλεται ΦΠΑ

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider