Γερμανία: Επιδεινώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα το επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Επιδεινώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα το επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο
Επιδείνωση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο, καθώς οι προοπτικές γίνονται ολοένα και πιο ζοφερές για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Επιδείνωση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο, καθώς οι προοπτικές γίνονται ολοένα και πιο ζοφερές για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία παρέμεινε στάσιμη για το β' τρίμηνο του έτους, μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα ύφεσης.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo υποχώρησε τον Αύγουστο στις 85,7 μονάδες από τις 87,4 μονάδες του Ιουλίου, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μία μέτρηση στις 86,6. Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα του επιχειρηματικού κλίματος στην Γερμανία από τον Οκτώβριο του 2022.

«Οι εταιρείες στη Γερμανία είναι όλο και πιο απαισιόδοξες για τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Clemens Fuest, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo.

Ο δείκτης του Ifo που μετράει τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε στο 89,0 από 91,4 τον Ιούλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2020, ενώ ο δείκτης που αξιολογεί τις προσδοκίες για τους επόμενους έξι μήνες υποχώρησε επίσης, στο 82,6 τον Αύγουστο από 83,6 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έρευνα.

Στον τομέα της μεταποίησης, οι προσδοκίες παρέμειναν έντονα απαισιόδοξες, ανέφερε το ινστιτούτο, καθώς οι εταιρείες να βρίσκονται αντιμέτωπες με μείωση των νέων παραγγελιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» Bundesbank για τη σχέση μισθών - πληθωρισμού στη Γερμανία

Βρετανία: Ανάκαμψη για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο

Η Morgan Stanley μείωσε ξανά τις τιμές-στόχους των κινεζικών δεικτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider