Γερμανία: Υψηλότερο των προσδοκιών το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Υψηλότερο των προσδοκιών το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιούνιο
Το εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε στα 18,7 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, από τα 14,6 δισ. ευρώ τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis.

Άνω των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα στη Γερμανία τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, το εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε στα 18,7 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, από τα 14,6 δισ. ευρώ τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis.

Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 0,1% σε μηναία βάση σε προσαρμοσμένους όρους στα 131,3 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μικρή αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση για γερμανικά προϊόντα όπως αυτοκίνητα, ανταλλακτικά και συσκευές. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ανέμεναν οι εξαγωγές να αυξηθούν κατά 0,4%, έπειτα από μικρή πτώση τον προηγούμενο μήνα.

Το εμπορικό πλεόνασμα αναμενόταν να αυξηθεί στα 16 δισ. ευρώ, αλλά οι εισαγωγές ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις, σημειώνοντας πτώση 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για γερμανικά προϊόντα τον Ιούνιο, ακολουθούμενες από την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 8 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα - «Κακή αρχή για το β' εξάμηνο» του 2023

Γερμανία: Οι 11 λόγοι που την οδηγούν στην οικονομική παρακμή

Γερμανία: Ένας στους δύο κάνει περικοπές στις διακοπές

gazzetta
gazzetta reader insider insider