Τουρισμός για Όλους: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρισμός για Όλους: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα
Όσα προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» όπως προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως το πρόγραμμα, που «τρέχει» το υπουργείο θα έχει ετήσια διάρκεια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2024. «Έχει στόχο να αναδείξει και προορισμούς και τις άλλες εποχές του χρόνου, ενισχύοντας την προσπάθεια για διεύρυνση της σεζόν», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι έχει διαφορές με τον πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας.

Η ίδια παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες επανεκκίνησης του Τουρισμού στη Ρόδο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση ενεργοποίησε από την πρώτη στιγμή το μηχανισμό αρωγής για τους επιχειρηματίες και τους πολίτες που επλήγησαν από τις φωτιές στο νησί, ενώ παράλληλα ενισχύεται η διαφημιστική καμπάνια για το νησί.

Η κα Κεφαλογιάννη εστίασε και στο γεγονός ότι έχει προβληθεί και το θετικό αφήγημα από τις φωτιές στη Ρόδο, καθώς ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα και εκκένωσε τις περιοχές που κινδύνευαν, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έδειξαν στους τουρίστες την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο. Τέλος, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν για άλλες πληγείσες περιοχές στο πρόσφατο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την Εύβοια. Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι στη δικαιοδοσία του.

Τα SOS για το Τουρισμός για Όλους 2023

Με το «Τουρισμός για Όλους», οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Η επιδότηση είναι 150 ευρώ ανά δικαιούχο. Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ, με αναπηρία από 67% και άνω. Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,

Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις.

Τουρισμός για Όλους 2023: Τα εισοδηματικά κριτήρια

Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που φτάνουν μέχρι τα 31.000 ευρώ και συγκεκριμένα:

  • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
  • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
  • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται η διαδικασία των αιτήσεων να γίνεται ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των αιτούντων, δηλαδή κλιμακωτά. Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τριαντόπουλος: Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα για αρωγή στους πυρόπληκτους – Ποια είναι τα μέτρα στήριξης

Ν. Αγχίαλος: Σεισμός 1 Ρίχτερ από τις εκρήξεις - Τα πρώτα ευρήματα της ΕΔΕ

Φωτιές σε Αττική και Κορινθία: 112 κτίρια επικίνδυνα για χρήση - Τι έδειξε η καταγραφή των ζημιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider