Ουκρανία: Λαμβάνει 1,5 δισ. δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Λαμβάνει 1,5 δισ. δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα 
Τα χρήματα παρέχονται με εγγυήσεις της κυβέρνησης της Ιαπωνίας και θα διοχετευτούν για τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης και της οικονομικής ανάπτυξης.

Η Ουκρανία θα λάβει 1,5 δισ. δολάρια στήριξης από τη Παγκόσμια Τράπεζα ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της οικονομίας της, εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή στο Telegram ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Ντενίς Σμιχάλ, «το δάνειο θα βοηθήσει στις επιδοτήσεις για όσους ανθρώπους έχουν μετεγκατασταθεί στο εσωτερικό και για πληρωμές συντάξεων».

Σύμφωνα με το Reuters, τα χρήματα παρέχονται με εγγυήσεις της κυβέρνησης της Ιαπωνίας και θα διοχετευτούν για τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης και της οικονομικής ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία βασίζεται στην βοήθεια από τρίτες χώρες και τους συμμάχους της ώστε να καταφέρει να καλύψει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Την Πέμπτη το ΔΝΤ ολοκλήρωσε εξέταση δανείου προς την Ουκρανία, επιτρέποντας στο Κίεβο να πάρει 890 εκατ. δολάρια.

Η κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ελπίζει σε μια μέτρια οικονομική ανάκαμψη φέτος, αφού η οικονομία συρρικνώθηκε κατά περίπου το ένα τρίτο το 2022 λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, και συνεργάζεται με ξένους εταίρους για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη λεγόμενη «ταχεία» ανάκαμψη.

Η Ουκρανία ανοικοδομεί σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους και γέφυρες και εφαρμόζει επισκευές στον τομέα της ενέργειας, παρά τις συνεχιζόμενες μάχες στα νότια και ανατολικά της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όρμπαν: Η Ουγγαρία δεν δίνει περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία - Αντιτίθεται στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider