Γερμανία: Προς επιδότηση 10 δισ. ευρώ στην Intel για εργοστάσιο ημιαγωγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Προς επιδότηση 10 δισ. ευρώ στην Intel για εργοστάσιο ημιαγωγών
Η Intel είχε αρχικά εκτιμήσει ότι το έργο στη Γερμανία θα κόστιζε 17 δισ. ευρώ, αλλά τώρα αναμένει να δαπανήσει 30 δισ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένεται να επιδοτήσει την αμερικανική Intel με το ποσό των 10 δισ. ευρώ για την κατασκευή ενός συγκροτήματος παραγωγής ημιαγωγών, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η Intel έχει αναβάλει την έναρξη των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου που είχε συμφωνήσει με το Βερολίνο ώστε τα έργα για τη μονάδα στο Μαγδεμβούργο να ξεκινήσουν στο τέλος του 2022. Η αναβολή σημειώθηκε λόγω των οικονομικών αβεβαιοτήτων, με την Intel να ζητά περισσότερα χρήματα από τα 6,8 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί αρχικά να λάβει από την κυβέρνηση της ευρωπαϊκής χώρας.

Πλέον, η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς φαίνεται έτοιμη να επιδοτήσει το project με περίπου 10 δισ. ευρώ, με επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται ακόμα και την ερχόμενη Δευτέρα, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος.

«Είναι καλά νέα ότι πολλές εταιρείες λαμβάνουν σήμερα μεγάλες επενδυτικές αποφάσεις όσον αφορά τη βιομηχανία ημιαγωγών στη Γερμανία» δήλωσε ο Σολτς, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. «Εάν όλα αυτά τα σχέδια γίνουν πραγματικότητα, πολλά θα έρθουν εδώ μαζί. Και με κάποιους μιλάμε λεπτομερώς» συμπλήρωσε ο καγκελάριος.

Η Intel είχε αρχικά εκτιμήσει ότι το έργο στη Γερμανία θα κόστιζε 17 δισ. ευρώ, αλλά τώρα αναμένει να δαπανήσει 30 δισ., σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση. Όπως και τα περισσότερα έργα που θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση μέσω του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα τσιπ, η Intel ανέμενε ότι περίπου το 40% του έργου της θα επιδοτηθεί.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός οίκος Intel ανακοίνωσε πέρυσι μια επέκταση σε όλη την Ευρώπη, η οποία, εκείνη την εποχή, άξιζε 33 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ενός ερευνητικού κέντρου στη Γαλλία και μιας επέκτασης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων κατασκευής τσιπ στην Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Disney: Παραιτείται η οικονομική διευθύντρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider