Αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας τον Απρίλιο

Newsroom
Μοιράσου το
Αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας τον Απρίλιο
Με τον κλάδο της κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση.

Ανοδικά κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα για τον Απρίλιο του 2023, με τον κλάδο της κατασκευής ς μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Απριλίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2022, παρουσίασε αύξηση 4,2% έναντι μείωσης 4,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Απριλίου 2022, παρουσίασε αύξηση 2,4%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Απριλίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2023, παρουσίασε μείωση 1,9%.

Ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού π. δ. κ.α. σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, κατά τον Απρίλιο 2023 σε σχέση με τον Μάρτιο 2023.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Απριλίου 2023 με τους αντίστοιχους δείκτες του Απριλίου 2022, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη - άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου - υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: «Συντριβή» της βιομηχανικής παραγωγής για τον Απρίλιο

ΚΕΠΕ: Αυξημένος ο «δείκτης φόβου» στην ελληνική οικονομία τον Μάιο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider