Βρετανία: «Παράθυρο» στην ύφεση για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός από τον ΥΠΟΙΚ

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: «Παράθυρο» στην ύφεση για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός από τον ΥΠΟΙΚ
Η δημοσιονομική και η νομισματική πολιτική πρέπει να ευθυγραμμιστούν «ώστε οι αγορές και ο κόσμος να δουν ότι η Βρετανία είναι μια χώρα που πληρώνει τα χρέη της».

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, εμφανίστηκε την Παρασκευή ανοιχτός για το ενδεχόμενο μιας ύφεσης στην οικονομία της χώρας αρκεί να συνεχίσει η υποχώρηση του πληθωρισμού.

Μιλώντας στο Sky News, ο Χαντ είπε πως θα ένιωθε άνετα εάν η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) «σπρώξει» την οικονομία σε ύφεση μέσω των αυξήσεων στα επιτόκια της για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός. «Ο πληθωρισμός είναι πηγή αστάθειας» τόνισε ο ΥΠΟΙΚ για να προσθέσει πως η δημοσιονομική και η νομισματική πολιτική πρέπει να ευθυγραμμιστούν «ώστε οι αγορές και ο κόσμος να δουν ότι η Βρετανία είναι μια χώρα που πληρώνει τα χρέη της».

Σύμφωνα με το CNBC, οι αγορές αναμένουν πως τα επιτόκια της BoE θα φτάσει στο απόγειο τους μεταξύ του 4,75% και του 5,5%, έναντι του 4,5% που βρίσκονται σήμερα, προεξοφλώντας νέες αυξήσεις από την τράπεζα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Την Πέμπτη και σχολιάζοντας τα στοιχεία που έδειξαν τον πληθωρισμό στη Βρετανία κατά τον Απρίλιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ο Χαντ είπε πως «υπάρχουν πράγματα πίσω από αυτούς τους αριθμούς που δείχνουν ότι αυτή η μάχη απέχει πολύ από το να τελειώσει. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Ο κ. Χαντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση «θα είναι αμείλικτη στο να τηρήσει το σχέδιο μείωσης του πληθωρισμού», λέγοντας ότι προκαλεί βιομηχανική αναταραχή και «τεράστια πίεση» στα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Η λίρα και οι τραπεζικές μετοχές «τρομάζουν», ενόψει της αναμέτρησης Ερντογάν - Κιλιντσντάρογλου

Υποχώρηση του οικονομικού κλίματος στην Ιταλία τον Μάιο 

Βρετανία: Άνοδος των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο - Πάνω από τις εκτιμήσεις