Ο Mr Big Short στοιχηματίζει στην Κίνα: Διπλασίασε το ποσοστό του στην Alibaba

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Mr Big Short στοιχηματίζει στην Κίνα: Διπλασίασε το ποσοστό του στην Alibaba
Τις συμμετοχές του σε εταιρείες της Κίνας ενισχύει ο Michael Burry, τη στιγμή που οι υπόλοιποι διαχειριστές κεφαλαίων κάνουν «ένα βήμα πίσω» στην κινεζική αγορά. 

Τις συμμετοχές του σε εταιρείες της Κίνας ενισχύει ο Michael Burry, ο οποίος έγινε γνωστός από το "The Big Short", τη στιγμή που οι υπόλοιποι διαχειριστές κεφαλαίων κάνουν «ένα βήμα πίσω» στην κινεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, ο Burry αύξησε τα ποσοστά του στην JD.com και την Alibaba, με τις δυο αυτές μετοχές να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μερίδιο στο χαρτοφυλάκιο της Scion Asset Management, φτάνοντας το 20%. Το προηγούμενο τρίμηνο, το μερίδιό του στη JD.com υπερτριπλασιάστηκε σε 250.000 μετοχές, αξίας 11 εκατ. δολαρίων, ή 11% του χαρτοφυλακίου του. Επίσης, διπλασίασε τις μετοχές της Alibaba στα 10 εκατ. δολάρια.

Την ίδια περίοδο, συνολικά τα hedge funds πούλησαν 4 εκατ. μετοχές της JD.com.

Ο ίδιος, εχθές, έκανε γνωστό πως απέκτησε μετοχές περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2023, κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αναταραχής. Μάλιστα, μεταξύ αυτών, και η First Republic λίγο πριν εξαγοραστεί από την JPMorgan Chase.

Το hedge fund του, η Scion Asset Management, απέκτησε 150.000 μετοχές First Republic, αξίας περίπου 2 εκατ. δολαρίων στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Οι μετοχές της First Republic είχαν υποχωρήσει πάνω από 97% φέτος προτού πωληθεί στην JPMorgan.

Παράλληλα, η Scion αγόρασε 250.000 μετοχές της PacWest Bancorp, της οποίας η μετοχή έχει υποχωρήσει σχεδόν 79% φέτος εν μέσω της ευρύτερης αναταραχής στον κλάδο, καθώς και 125.000 μετοχές της Western Alliance Bancorp κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε περίπου 48% φέτος.

Επιπλέον, αγόρασε 850.000 μετοχές της New York Community Bancorp, η οποία έχει σημειώσει άνοδο περίπου 20% το 2023, και άλλες μετοχές των Capital One Financial (75.000 μετοχές), Wells Fargo (125.000 μετοχές) και Huntington Bancshares (184.900 μετοχές).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wells Fargo: 1 δισ. δολάρια για διευθέτηση αγωγής μετά το σκάνδαλο των ψεύτικων λογαριασμών

Vodafone: Κόβει 11.000 θέσεις εργασίας - Ο μαζικότερος γύρος απολύσεων στην ιστορία της

gazzetta
gazzetta reader insider insider