Τσίπρας στο debate: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα κοστολογημένο - Οι αναφορές για εξοπλιστικά και φράχτη στον Έβρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας στο debate: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα κοστολογημένο - Οι αναφορές για εξοπλιστικά και φράχτη στον Έβρο
Είπε πως οι δεσμεύσεις του κόμματος θα έχουν «όφελος για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά θα κοστίσουν σε κάποιους, σε όσους έχουν μεγάλα κέρδη, σε όσους έβγαλαν δισ. κατά τη διάρκεια της κρίσης». 

Τελευταία ενημέρωση: 21:40

Επίθεση κατά της ΝΔ έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στο debate των πολιτικών αρχηγών, για το οικονομικό κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «απόλυτα κοστολογημένο και ρεαλιστικό».

«Πέρα από το κόστος κάθε δαπάνης, όπως την ανάγκη να αυξήσουμε τους μισθούς στο δημόσιο ή την 13η σύνταξη, υπάρχουν και έσοδα όπως, πχ., απ' την υπερφορολόγηση των κερδών» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος είπε πως οι δεσμεύσεις του κόμματος θα έχουν «έχει όφελος για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά θα κοστίσουν σε κάποιους, σε όσους έχουν μεγάλα κέρδη, σε όσους έβγαλαν δισ. κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας μίλησε σε υψηλούς τόνους κατά της κριτικής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «είναι ντροπή αυτοί που έχουν δώσει τόσα με αναθέσεις δισ. σε κλειστούς, απευθείας διαγωνισμούς να μας κατηγορούν».

«Αν δεν αποφασίσουμε να κάνουμε αυτές τις μεγάλες τομές σε τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρχει μεσαία τάξη» συμπλήρωσε.

«Θα τιμήσουμε τις συμβάσεις» για τα εξοπλιστικά

Σε ερώτηση για την εξοπλιστικά προγράμματα και το εάν σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί τις συμβάσης για την άμυνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «ήμασταν η πρώτη κυβέρνηση η οποία προχώρησε στην αναβάθμιση των F-16. Ψηφίσαμε στη Βουλή τα περισσότερα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή για προγράμματα που δεν έχουν την έγκριση των επιτελείων Άμυνας».

Ακόμα, είπε πως «θα τιμήσουμε τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας, αλλά είναι αδιανόητο να μην έχει πέσει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Για αυτό θα επανδιαπραγματευτούμε τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Θα διεκδικήσουμε τη δυνατότητα να φέρουμε έργο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Μένει ο φράχτης στον Έβρο

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον φράχτη στον Έβρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «η φύλαξη των συνόρων είναι κάτι που είναι αυτονόητο. Εμείς ως κυβέρνηση δεν γκρεμίσαμε τους φράχτες».

«Όπου υπάρχουν καλώς υπάρχουν, αλλά το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν λύνεται με φράχτες» δήλωσε και τόνισε πως το ζήτημα χρειάζεται μια γενικότερη αλλαγή σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Ναι στη σταθερότητα για οικονομική προοπτική

Κουτσούμπας: Μόνο το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα ρεαλιστικό για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού

Βαρουφάκης: Λάθος η είσοδος στο ευρώ, αλλά μεγάλο το κόστος εξόδου

gazzetta
gazzetta reader insider insider