Τζέφερσον (Fed): Η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται με «τάξη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζέφερσον (Fed): Η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται με «τάξη»
Καθώς οι επενδυτές στις ΗΠΑ αναμένουν την Τετάρτη τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Απρίλιο.

Η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδύνεται με τακτικό ρυθμό, δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) και επικεφαλής της Fed στη Φιλαδέλφεια, Φίλιπ Τζέφερσον, μιλώντας την Τρίτη σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Ατλάντα.

Οι δηλώσεις του Τζέφερσον έρχονται καθώς οι επενδυτές στις ΗΠΑ αναμένουν την Τετάρτη τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Απρίλιο και τα οποία θα αποτυπώσουν το κατά πόσο οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed έχουν «παγώσει» την άνοδο των τιμών, προς τον στόχο της τράπεζας για επαναφορά του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στα επίπεδα του 2%

«Η οικονομία έχει αρχίσει να υποχωρεί με τακτικό τρόπο. Πιστεύω πως ο πληθωρισμός θα αρχίσει να πέφτει δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας» σχολίασε ο Αμερικανός τραπεζίτης.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αναφορές του Τζέφερσον «δείχνουν» ελπίδα για μια «ομαλή προσγείωση» στις ΗΠΑ, δηλαδή τη μείωση του πληθωρισμού προς τα επίπεδα του 2% χωρίς να υπάρξει μια ύφεση στην οικονομία της χώρας.

Μιλώντας για τις πρόσφατες αναταράξεις στις τράπεζες των ΗΠΑ -όπως η πώληση της First Republic Bank στην JP Morgan-, το στέλεχος της Fed θέλησε να στείλει καθησυχαστικό μήνυμα λέγοντας ότι «το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και υγειές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποιεί ο Καζάκς: Οι αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ ίσως να μην σταματήσουν τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider