Bundesbank: Η γερμανική οικονομία προς μικρή ανάπτυξη έναντι συρρίκνωσης στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bundesbank: Η γερμανική οικονομία προς μικρή ανάπτυξη έναντι συρρίκνωσης στο α' τρίμηνο
Γερμανική Bundestag
Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας υποστηρίζει ότι οι προοπτικές για την οικονομία είναι μεικτές καθώς ο πληθωρισμός συνεχίσει να επιβαρύνει την κατανάλωση. 

Η οικονομία της Γερμανίας αναμένεται να παρουσιάσει μικρή ανάπτυξη για το α' τρίμηνο του 2023 έναντι ήπιας συρρίκνωσης που ανέμενε για την αρχή τους έτους η Bundesbank, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας της χώρας που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

«Η γερμανική οικονομία για το α' τρίμηνο του 2023 κινήθηκε με ανώτερους ρυθμούς από αυτούς που αναμενόταν τον προηγούμενο μήνα. Ο κλάδος της βιομηχανίας ανέκαμψε με ισχυρότερο ρυθμό από τις εκτιμήσεις και η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική της πορεία» σημειώνει η Bundesbank.

Η έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας έρχεται λίγο μετά από τα στοιχεία που έδωσε το ινστιτούτο Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, που κατέγραψε άνοδο τον Απρίλιο για 6ο συνεχόμενο μήνα.

Η Bundesbank προσθέτει στην έκθεση της πως η πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου στήριξε τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, την ώρα που υποχώρησαν οι πιέσεις στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδα, η ζήτηση για αυτοκίνητα παρουσίασε άνοδο ενώ και οι κατασκευές ενισχύθηκαν στο α' τρίμηνο του έτους.

Ακόμα, η Bundesbank υποστηρίζει ότι οι προοπτικές για την οικονομία είναι μεικτές καθώς ο πληθωρισμός συνεχίσει να επιβαρύνει την κατανάλωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πανέτα (ΕΚΤ): Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αυξάνουν τη μεταβλητότητα του πληθωρισμού

Η Κίνα ζητά από τις τράπεζες να «διώξουν» τις καταθέσεις, με νέες μειώσεις επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider