ΗΠΑ: Κορυφαίες τράπεζες σχεδιάζουν να αυξήσουν τα αποθεματικά τους, μετά την «ένεση» στην First Republic

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κορυφαίες τράπεζες σχεδιάζουν να αυξήσουν τα αποθεματικά τους, μετά την «ένεση» στην First Republic
Αμερικανικές τράπεζες που συνέβαλαν στην «ένεση» των 30 δισ. δολ. στην First Republic Bank, σχεδιάζουν να βάλουν στην άκρη περίπου 100 εκατ. δολ. έκαστη. 

Σε αύξηση των αποθεματικών του προσβλέπουν κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας, σε μια κίνηση που συσχετίζεται με την πρόσφατη προσπάθειά τούς να στηρίξουν την First Republic Bank.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές, κάποιες από τις τράπεζες που συνέβαλαν στην «ένεση» των 30 δισ. δολ. στην First Republic Bank, σχεδιάζουν να βάλουν στην άκρη περίπου 100 εκατ. δολ. έκαστη.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των 11 τραπεζών που συμφώνησαν να στηρίξουν την First Republic Bank με ενίσχυση 30 δισ. δολ. σε καταθέσεις, συμπεριλαμβάνονταν και η JP Morgan, η Wells Fargo, η Citigroup και η Bank of America (BofA), καθεμία από τις οποίες χορήγησε 5 δισ. δολ..

Επρόκειτο για μία κίνηση που είχε τη μορφή «ψήφου εμπιστοσύνης» στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ. Εντούτοις, η δημιουργία των αποθεματικών συνιστά αναγνώριση ότι η απόφαση να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στην First Republic Bank για τουλάχιστον 120 ημέρες, δεν ήταν εντελώς ακίνδυνη.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών στις ΗΠΑ, όπως επίσης και της Morgan Stanley και της Goldman Sachs, αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

Αναφορικά με το ποσό που σχεδιάζει να βάλει στην άκρη κάθε τράπεζα, πιθανόν να είναι ανάλογο του μεγέθους της συνδρομής τους στην First Republic Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι «μνήμες» των subprime (2007) αρχίζουν να... ανασταίνονται μέσα στο 2023

Wells Fargo: Βραχύβιο το ράλι των αμερικανικών μετοχών - Έρχεται διόρθωση 10% για τον S&P 500

ΔΝΤ: Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δοκιμάζεται από τον πληθωρισμό και τα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider