Βιλερουά (ΕΚΤ): Έως και 2 χρόνια μέχρι τα υψηλά επιτόκια να μειώσουν τον πληθωρισμό

Newsroom
Μοιράσου το
Βιλερουά (ΕΚΤ): Έως και 2 χρόνια μέχρι τα υψηλά επιτόκια να μειώσουν τον πληθωρισμό
«Η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει με τα αυξημένα επιτόκια για λίγο ακόμα» ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει με τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τουλάχιστον για λίγο καιρό ακόμα, ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα FAZ, ο Βιλερουά είπε πως «τα επιτόκια της ΕΚΤ ενδεχομένως να χρειαστεί να συνεχίσουν να ανεβαίνουν για λίγο καιρό ακόμα», ώστε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη να φτάσει στον στόχο του 2% που έχει θέσει η ευρωτράπεζα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο εμφανίζεται στο 6,9% από 8,5% τον Φεβρουάριο.

Ακόμα, ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στον δομικό πληθωρισμό, εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας, λέγοντας πως «θα κερδίσουμε τη μάχη κόντρα στον πληθωρισμό μόνο εάν έχουμε αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και τον δομικό πληθωρισμό».

Ο Γάλλος τραπεζίτης σημείωσε πως «εκτιμούμε πως χρειάζονται 1 με 2 χρόνια ώστε τα επιτόκια να επηρεάσουν τον πληθωρισμό», «δείχνοντας» στο ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει στα επίπεδα που θέλει η ΕΚΤ το 2024 ή το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κόλινς (Fed): Να βρούμε ισορροπίες για τη μείωση του πληθωρισμού - Έγιναν λάθη με την SVB

HSBC: Ρεαλιστικός ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος για την Ελλάδα - Πιθανή η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας