Γαλλία: Εισαγγελικό «ντου» σε 5 τράπεζες, για φοροαπάτες και ξέπλυμα χρήματος - Πρόστιμα έως και 1 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Εισαγγελικό «ντου» σε 5 τράπεζες, για φοροαπάτες και ξέπλυμα χρήματος - Πρόστιμα έως και 1 δισ. ευρώ
Οι έρευνες αφορούν τις Societe Generale, HSBC, BNP Parinas και Natixis.

Τελευταία ενημέρωση: 14:32

Οι εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας πραγματοποίησαν τη Τρίτη «έφοδο» στα γραφεία 5 τραπεζών της χώρας, ερευνώντας κατηγορίες για φορο-απάτη και ξέπλυμα χρήματος που συνδέονται με τις πληρωμές μερισμάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι έρευνες αφορούν τις Societe Generale, HSBC, BNP Parinas, Exane και Natixis.

Ο φάκελος της σχετικής έρευνας πηγαίνει χρονικά πίσω στον Δεκέμβριο του 2021, ενώ σημειώνεται πως οι τράπεζες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα που ενδέχεται να φτάσουν έως και το 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές ζητούν από άτομα που έχουν πληροφορίες για την έρευνα να καταθέσουν σχετικά με τα όσα γνωρίζουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ερευνάται το πλαίσιο κατά το οποίο μια εγχώρια τράπεζα παίρνει στην κατοχή της μετοχές από μια εταιρεία του εξωτερικού λίγο πριν την πληρωμή του μερίσματος. Αυτό επιτρέπει στην τράπεζα να διεκδικήσει φοροαπαλλαγές που οι αλλοδαποί πολίτες δεν δικαιούνται στη Γαλλία.

Σημειώνεται πως στην έρευνα των γαλλικών αρχών συμμετέχουν και εισαγγελείς από τη Γερμανία, με 150 ερευνητές και 6 εισαγγελείς από την Κολωνία.

Οι έρευνες για «παραθυράκια» που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των φόρων στα μερίσματα αποτελεί ένα συνεχιζόμενο σκάνδαλο στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Κάμψη για την εμπιστοσύνη στη μεταποίηση τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider