Μπούλαρντ (Fed): Οι χαμηλότερες αποδόσεις ομολόγων μπορεί να αντισταθμίσουν κάποιες συνέπειες των τραπεζικών αναταραχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπούλαρντ (Fed): Οι χαμηλότερες αποδόσεις ομολόγων μπορεί να αντισταθμίσουν κάποιες συνέπειες των τραπεζικών αναταραχών
Οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων μπορεί να αντισταθμίσουν ορισμένες από τις αρνητικές συνέπειες από την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή, σημείωσε ο Τζέιμς Μπούλαρντ, επικεφαλής της Fed στο Σεντ Λούις, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank. 

Οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων μπορεί να αντισταθμίσουν ορισμένες από τις αρνητικές συνέπειες από την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή, σημείωσε ο Τζέιμς Μπούλαρντ, επικεφαλής της Fed στο Σεντ Λούις, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Ο ίδιος, αναφερόμενος σε παλαιότερα παραδείγματα κρίσεων, επεσήμανε ότι «τα γεγονότα έλαβαν την απαραίτητη προσοχή στη δεδομένη στιγμή, αλλά δεν ήταν τελικά προάγγελοι κακών οικονομικών επιδόσεων στις ΗΠΑ».

Ενώ οι ανησυχίες γύρω από τον τραπεζικό τομέα «μπορεί να είναι οδυνηρές», τείνουν επίσης να μειώνουν το επίπεδο των επιτοκίων και αυτό τείνει να είναι ένας ανοδικός παράγοντας για την οικονομία, παρατήρησε ο ίδιος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το νέο πρόγραμμα δανεισμού της Fed που έχει σχεδιαστεί για να σταματήσει τη μετάδοση «φαίνεται πιθανό να είναι πολύ αποτελεσματικό».

«Η μακροπροληπτική απάντηση ήταν γρήγορη και κατάλληλη» τόνισε.

Όπως σημείωσε, οι συγκεκριμένες πολιτικές μπορεί να εμπεριέχουν και οικονομική αβεβαιότητα, εντούτοις «η κατάλληλη νομισματική πολιτική μπορεί να συνεχίσει να ασκεί πτωτική πίεση στον πληθωρισμό».

Ακόμα, ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάρρευση της Silicon Valley Bank «ιδιόμορφη κατάσταση», σημειώνοντας ότι και οι ρυθμιστικές αρχές διαθέτουν τα εργαλεία για να χειριστούν τις επιπτώσεις.

Ο Μπούλαρντ εξέφρασε, εν τω μεταξύ, την εκτίμηση ότι οι αναταραχές γύρω από τον χρηματοπιστωτικό τομέα θα «καταλαγιάσουν», σημειώνοντας ότι οι Αρχές είναι πρόθυμες να δράσουν εάν ενταθούν.

Παράλληλα, όσον αφορά στα επιτόκια, ο ίδιος «βλέπει» το «ταβάνι» στο 5,625%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες διαβεβαιώσεις Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Ο τραπεζικός τομέας της Ευρωζώνης είναι ανθεκτικός

gazzetta
gazzetta reader insider insider