ΗΠΑ: Δεν εξετάζεται διεύρυνση των εγγυήσεων για τις καταθέσεις, τόνισε η Γέλεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Δεν εξετάζεται διεύρυνση των εγγυήσεων για τις καταθέσεις, τόνισε η Γέλεν
Στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης που συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μετά από την κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε την Τετάρτη πως η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δεν εξετάζει ένα «κάλυμμα» «εγγυήσεων που να διασφαλίζει τις καταθέσεις των πολιτών, στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης που συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μετά από την κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το ύψος των καταθέσεων που καλύπτονται από εγγυήσεις φτάνει μέχρι τα 250.000 δολάρια καταθέσεων, με πολλές φωνές το τελευταίο χρονικό διάστημα να ζητούν να ανεβεί αυτό το επίπεδο.

Μιλώντας σε επιτροπή της Γερουσίας, η Γέλεν είπε ότι η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) δεν εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο. «Δεν είναι κάτι που σκεφτόμαστε» τόνισε η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ.

Ακόμα, είπε πως πρέπει να γίνει κουβέντα για το πως η κοινή γνώμη θα πειστεί ότι το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ είναι σταθερό και ασφαλές.

Επιπλέον, η ΥΠΟΙΚ είπε πως τράπεζες σε όλες τις ΗΠΑ είναι ανήσυχες για μετάδοση της κρίσης από την SVB και την Signature και «μαζεύουν ρευστότητα» ώστε να προφυλαχθούν από διαρροές χρημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ: «Σταθερές οι καταθέσεις» στην Pacific Western Bank - Εξετάστηκε η ΑΜΚ

First Republic Bank: Φουντώνουν οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωσή της

Fed: Αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης - «Δείχνει» προς το τέλος της σύσφιξης μετά από ακόμα μία κίνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider