Τραπεζική κρίση: Γερμανία και Ιαπωνία συμφώνησαν να παρακολουθούν προσεκτικά τις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζική κρίση: Γερμανία και Ιαπωνία συμφώνησαν να παρακολουθούν προσεκτικά τις αγορές
Μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την αναγκαστική χρηματοδότηση της Credit Suisse με 54 δισεκ. δολάρια από την ελβετική κεντρική τράπεζα.

Τελευταία ενημέρωση: 11:50

Η Ιαπωνία και η Γερμανία συμφώνησαν σήμερα να συντονιστούν στενά αναφορικά με τις χρηματοοικονομικές αναταράξεις που οφείλονται σε προβλήματα μεταξύ δυτικών τραπεζών και παράλληλα να παρακολουθούν προσεκτικά τις παγκόσμιες αγορές και την οικονομία, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών.

Η συμφωνία συνήφθη στο πλαίσιο 45λεπτης συνάντησης ανάμεσα στον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι και τον Γερμανό ομόλογό του Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Τόκιο για διμερείς διαβουλεύσεις.

«Παρατηρείται διάθεση για αποτροπή ρίσκου στις ευρωαγορές. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και συντονιζόμαστε με την κεντρική τράπεζα και τις διεθνείς αρχές» ανέφερε ο Σουζούκι στον Λίντντερ, σύμφωνα με Ιάπωνες αξωιαματούχους, ενώ πρόσθεσε πως το τραπεζικό σύστημα της ασιατικής χώρας παραμένει σταθερό.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται πλήγματα σε όλο τον κόσμο μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την αναγκαστική χρηματοδότηση της Credit Suisse με 54 δισεκ. δολάρια από την ελβετική κεντρική τράπεζα, δημιουργώντας ερωτηματικά σχετικά και με άλλες αδυναμίες του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Η κατάρρευση της SVB δείχνει τις επιπτώσεις των αυξημένων επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider