Κίνα: Η κατάρρευση της SVB δείχνει τις επιπτώσεις των αυξημένων επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Η κατάρρευση της SVB δείχνει τις επιπτώσεις των αυξημένων επιτοκίων
Ορισμένες τράπεζες είχαν συνηθίσει να λειτουργούν εν μέσω χαμηλών επιτοκίων και πρόσθεσε πως ο ισολογισμός αυτών των τραπεζών έχει γίνει περισσότερο ευαίσθητος στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής.

Η κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) συνδέει την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ με το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων από τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες, όπως ανέφερε αξιωματούχους της PBOC στο πρακτορείο ειδήσεων Shanghai Securities News.

Ο Χουαν Τσανγκένγκ ανέφερε μιλώντας σε τραπεζικό φόρουμ στο Πεκίνο πως ορισμένες τράπεζες είχαν συνηθίσει να λειτουργούν εν μέσω χαμηλών επιτοκίων και πρόσθεσε πως ο ισολογισμός αυτών των τραπεζών έχει γίνει περισσότερο ευαίσθητος στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής.

«Με βάση την τρέχουσα κατάσταση, υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα για το εάν ο πληθωρισμός στις αναπτυγμένες οικονομικά χώρες θα μειωθεί σημαντικά σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, καθώς και το εάν η διατήρηση των υψηλών επιτοκίων θα έχει επιπτώσεις στη σταθερή λειτουργία του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος» υπογράμμισε ο Κινέζος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider