Τραγωδία στα Τέμπη: Σήμερα ανακοινώνονται οι αποζημιώσεις για τα θύματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραγωδία στα Τέμπη: Σήμερα ανακοινώνονται οι αποζημιώσεις για τα θύματα
Τα μέτρα για τους συγγενείς των θυμάτων, θα γίνουν γνωστά με γραπτή ανακοίνωση από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποζημιώσεις για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Στο πλαίσιο της διακριτικότητας στο οποίο αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, τα μέτρα για τους συγγενείς των θυμάτων, θα γίνουν γνωστά με γραπτή ανακοίνωση από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Οι αποζημιώσεις από την κυβέρνηση θα είναι ανεξάρτητες από αυτές που υποχρεούται να δώσει η εταιρεία Hellenic Train, ενώ θα υπάρχει πλαίσιο ηθικής και ψυχολογικής στήριξης όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, χθες, στο υπουργικό συμβούλιο. Σ' αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να δοθεί και δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητών.

Σήμερα εξάλλου, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι μεταβατικές διοικήσεις σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Δέσμευση για το ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης στους ελληνικούς σιδηροδρόμους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού παρείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε με αποκλειστικό θέμα την τραγωδία των Τεμπών.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δημόσια συγγνώμη του στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά κυρίως προσωπικά.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και δεν μπορούμε, δε θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων», είπε επισημαίνοντας ότι το γεγονός πως το ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιοίκησης θα λειτουργεί σε λίγους μήνες κάνει και τον δικό του πόνο μεγαλύτερο γιατί δεν πρόλαβαν να το εγκαταστήσουν πριν συμβεί η τραγωδία. «Το τελευταίο το οποίο με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει. Απαντώ: Όλοι φταίμε. Κι ας το ομολογήσουμε με θάρρος. Από κυβερνήσεις και διοικήσεις που επί χρόνια κατάντησαν ένα κρίσιμο έργο γεφύρι της 'Αρτας μέχρι κάποιες συντεχνίες που ταυτόχρονα εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση του προσωπικού των τρένων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η Δικαιοσύνη γρήγορα και στον ανώτατο δυνατό βαθμό. «Όμως η τραγωδία έγινε μ' εμάς στο τιμόνι της χώρας», είπε και εγγυήθηκε απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα ώστε να εντοπιστούν τα σφάλματα και να κριθούν δίκαια όσοι εμπλέκονται και δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της προβληματικής ασφάλειας των σιδηροδρόμων σε επίπεδο και νέων τεχνολογιών αλλά και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Εξήγησε ότι ακούγοντας τους διαλόγους από το βράδυ του δυστυχήματος, αισθάνθηκε «οργή και ντροπή αλλά έχω μία υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου για Τέμπη: Ούτε διαχέουμε τις ευθύνες, ούτε κρυβόμαστε - Η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί

Ορίζεται ειδικός ανακριτής για τα Τέμπη: Διόρθωσαν με μπλάνκο την ώρα αναχώρησης των σταθμαρχών μετά το δυστύχημα

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider