Ιαπωνία: Με απώλειες αντιδρά το γιεν στα δημοσιεύματα ενόψει του νέου διοικητή της BoJ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Με απώλειες αντιδρά το γιεν στα δημοσιεύματα ενόψει του νέου διοικητή της BoJ
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προκρίνει τον Καζούο Ουέντα ως τον νέο διοικητή της BoJ και αντικαταστάτη του Χαρουκίκο Κουρόντα.

Ανοδικά κινήθηκε τη Δευτέρα το ιαπωνικό γιεν έναντι του δολαρίου και του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος μετά από δημοσιεύματα για την επιλογή του νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας (BoJ).

Το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei μετέδωσε πως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προκρίνει τον Καζούο Ουέντα ως τον νέο διοικητή της BoJ και αντικαταστάτη του Χαρουκίκο Κουρόντα.

Το ιαπωνίκο νόμισμα έφτασε να χάνει έως και 0,7% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να αγγίζει το 132,30 γιεν έναντι 1 δολαρίου.

Η BoJ δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα για τον Ουέντα, λέγοντας προς το Reuters και το CNBC πως η Βουλή της Ιαπωνίας θα αρχίσει τις ακροάσεις για την προεδρία και τον ορισμό του Δ.Σ. της τράπεζας στις 27 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως η θητεία του Κουρόντα στην ηγεσία της BoJ ολοκληρώνεται στις 8 Απριλίου του 2023, μετά από 10 χρόνια στην ηγεσία της τράπεζας. Ο Κουρόντα ήταν ήταν υπεύθυνος για την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της BoJ, την ώρα που οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου εφαρμόζουν σφιχτή νομισματική πολιτική για να μειώσουν τον πληθωρισμό.

Ο Ουέντα, που είναι πρώην μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας, δεν θεωρείται από τους αναλυτές ως μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας της BoJ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Nikkei, η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ουέντα για την ηγεσία της BoJ θα γίνει την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού 13 δισ. δολαρίων στην Ινδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider