Σνάμπελ (ΕΚΤ): Θα συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων - Δεν είναι εξασφαλισμένη η «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Θα συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων - Δεν είναι εξασφαλισμένη η «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας
« Είναι αδύνατο να ενισχυθεί η οικονομία εάν ο πληθωρισμός είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα» δήλωσε το στέλεχος της ευρωτράπεζας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική αύξησης των βασικών της επιτοκίων το επόμενο χρονικό διάστημα για να μειώσει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Ιζαμπέλ Σνάμπελ.

Σε δηλώσεις της την Παρασκευή, η Γερμανίδα αξιωματούχος σημείωσε πως «για να πετύχουμε τον στόχο μας και να φέρουμε τον πληθωρισμό στα επίπεδα του 2%, πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον πληθωρισμό. Είναι αδύνατο να ενισχυθεί η οικονομία εάν ο πληθωρισμός είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα».

Υπενθυμίζεται πως από το καλοκαίρι του 2022 και μέχρι σήμερα η ευρωτράπεζα έχει προχωρήσει σε συνεχιζόμενες αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, με το ποσοστό του πληθωρισμού να διαμορφώνεται στο 8,5% για τον Ιανουάριο, σημαντικά πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%.

«Θα παραμείνουμε στην τροχιά αύξησης των επιτοκίων μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να φέρουμε τον πληθωρισμού κοντά στον στόχο μας» υπογράμμισε η Σνάμπελ.

Παράλληλα, η Σνάμπελ είπε πως ενώ μια «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας -ώστε να αποφευχθεί η ύφεση- είναι εφικτή, αυτό δεν σημαίνει πως είναι εξασφαλισμένη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Στο 7,5% το βασικό επιτόκιο - Μήνυμα για αύξηση εάν ο πόλεμος ενισχύσει τον πληθωρισμό

Κίνα: Επιτάχυνση του πληθωρισμού λόγω της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς και του ανοίγματος της οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider