Διευρύνει τις εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων το 2023 η Κίνα

Newsroom
Μοιράσου το
Διευρύνει τις εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων το 2023 η Κίνα
Το Πεκίνο θα εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του μεγάλου μεγέθους της εσωτερικής αγοράς της Κίνας και θα αυξήσει τις εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων από άλλες χώρες.

Η Κίνα θα διευρύνει τις εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων αυτή τη χρονιά, μέσω ενίσχυσης της συνεργασίας της με τους εμπορικούς εταίρους της, όπως δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Λι Σινγκιάν, αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το Πεκίνο θα εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του μεγάλου μεγέθους της εσωτερικής αγοράς της Κίνας και θα αυξήσει τις εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων από άλλες χώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί το παγκόσμιο εμπόριο, αλλά και οι εφοδιαστικές αλυσίδες.

Οι κινεζικές εισαγωγές έφτασαν στα 2,71 τρισεκατομμύρια δολάρια (2,49 τρισεκατομμύρια ευρώ) το 2022. Με έναν όγκο ρεκόρ εξωτερικού εμπορίου 6,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (5,78 τρισεκατομμυρίων ευρώ) η Κίνα παρέμεινε η χώρα με τη μεγαλύτερη εμπορική διακίνηση προϊόντων για έκτη συνεχόμενη χρονιά το 2022.

Οι καθαρές εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών είχαν συνεισφορά σε ποσοστό 17,1% στη διαμόρφωση του κινεζικού ΑΕΠ για την προηγούμενη χρονιά.

Με δεδομένο τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, αλλά και της επιβράδυνσης της ζήτησης προϊόντων από αγορές του εξωτερικού αυτή τη χρονιά, ο Λι δήλωσε ότι θα γίνουν περισσότερες προσπάθειες για τη βελτίωση της δομής του εμπορίου στην κινεζική αγορά, αλλά και για τη διασφάλιση ότι οι εξαγωγές παίζουν έναν σταθερό ρόλο στην υποστήριξη της κινεζικής οικονομίας.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Κίνα θα προχωρήσει στην πλήρη επιστροφή της στη διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων με φυσική παρουσία, θα διευρύνει κατάλληλα τις εισαγωγές προϊόντων, θα προωθήσει νέα εμπορικά μοντέλα, όπως το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο και θα ενθαρρύνει τις διαδικασίες προώθησης του εμπορίου σε κεντρικές, δυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της επικράτειας της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Starbucks: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα υπό το βάρος των μειωμένων πωλήσεων στην Κίνα

Κίνα: Ξένες επενδύσεις ρεκόρ 21,93 δισ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν το 2022 στη Σανγκάη

Κύπρος: Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία λίγο πριν τις κάλπες