Σε πολυετές υψηλό οι απολύσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο - «Καπνός» 102.943 θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πολυετές υψηλό οι απολύσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο - «Καπνός» 102.943 θέσεις εργασίας
Oι περισσότερες απολύσεις έγιναν στον τεχνολογικό κλάδο, με περικοπές 41.829 θέσεων εργασίας τον πρώτο μήνα του έτους.

Με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων 2 ετών κινήθηκαν οι απολύσεις εργαζομένων στις ΗΠΑ κατά τον Ιανουάριο, με τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να απολύουν κόσμου με το δεύτερο μεγαλύτερο ρυθμό στην ιστορία τους εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας και υπό τον φόβο μιας ύφεσης.

Σύμφωνα με έρευνα της Challenger, Gray & Christmas Inc., τον Ιανουάριο απολύθηκαν 102.943 άτομα, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέσεις με τις απολύσεις του Δεκεμβρίου και υπερπενταπλάσιος από τις περικοπές του Ιανουαρίου του 2022.

Υπενθυμίζεται πως κολοσσοί όπως η Microsoft, η Amazon και η Goldman Sachs ανακοίνωσαν χιλιάδες απολύσεις τον Ιανουάριο, εν μέσω του περιβάλλοντος που διαμορφώνει ο υψηλός πληθωρισμός και τα αυξημένα επιτόκια από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότερες απολύσεις έγιναν στον τεχνολογικό κλάδο, με περικοπές 41.829 θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο.

Ακολούθησε το λιανεμπόριο, με 13.000 απολύσεις και οι χρηματοπιστωτικές εταιρείας με 10.603 απολύσεις τον πρώτο μήνα του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Στα 25 εκατ. δολάρια οι απολαβές του CEO για το 2022, εν μέσω χιλιάδων απολύσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider