Βέλγιο: Νέα επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο 4ο τρίμηνο - Οριακή επέκταση 0,1%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βέλγιο: Νέα επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο 4ο τρίμηνο - Οριακή επέκταση 0,1%
Για το σύνολο του 2022, το ΑΕΠ του Βελγίου αυξήθηκε κατά 3,1%.

Παρέμεινε σε ρυθμούς επιβράδυνσης και στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 η ανάπτυξη της βελγικής οικονομίας, παρουσιάζοντας μόλις μία οριακή επέκταση, καθώς η βιομηχανική δραστηριότητα επλήγη από τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Το ΑΕΠ του Βελγίου αυξήθηκε κατά 0,1% από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, από αύξηση 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου τη Δευτέρα. Η ένδειξη, ωστόσο, είναι ανώτερη των προσδοκιών για συρρίκνωση 0,1% που ανέμεναν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet.

Η ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο καθοδηγήθηκε από τον τομέα των υπηρεσιών και την κατασκευαστική δραστηριότητα, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 0,3% και 0,8%, αντίστοιχα. Η άνοδος αντισταθμίστηκε εν μέρει από την πτώση της βιομηχανίας κατά 1%, ανακοίνωσε η τράπεζα.

Για το σύνολο του 2022, το ΑΕΠ του Βελγίου αυξήθηκε κατά 3,1%.

Η Εθνική Τράπεζα του Βελγίου αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,5% το 2023. Μετά από μια υποτονική αρχή στη χρονιά, η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς η ισχυρή αγορά εργασίας υποστηρίζει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, σχολίασε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Στο 0,2% η συρρίκνωση της οικονομίας για το δ' τρίμηνο - Πλήγμα από την κατανάλωση των πολιτών

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 7 μηνών το οικονομικό κλίμα τον Ιανουάριο - Αμετάβλητη η καταναλωτική εμπιστοσύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider