Η Γερμανία ξανά αντίθετη στην έκδοση κοινού ευρωπαϊκού χρέους

Newsroom
Μοιράσου το
Η Γερμανία ξανά αντίθετη στην έκδοση κοινού ευρωπαϊκού χρέους
Σύμφωνα με το Βερολίνο, ενδεχόμενο έκδοσης κοινού χρέους θα οδηγούσε σε απώλεια της εμπιστοσύνης των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας υπογράμμισε εκ νέου την Πέμπτη τη διαφωνία του Βερολίνου στην έκδοση κοινού ευρωπαϊκού χρέους, όπως έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σε ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, τονίζεται πως «σε καιρούς αυξημένων βασικών επιτοκίων και υψηλού πληθωρισμού, η ΕΕ πρέπει να στείλει το μήνυμα για τη δημοσιονομική σταθερότητα και όχι για εργαλεία διαχείρισης του χρέους».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ενδεχόμενο έκδοσης κοινού χρέους θα οδηγούσε σε απώλεια της εμπιστοσύνης των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών και θα αντιστάθμιζε τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που έχει στόχο την υποχώρηση του πληθωρισμού, όπως μετέδωσε το Reuters.

Παράλληλα, το Βερολίνο υποστηρίζει πως δεν υπάρχει δημοσιονομική ανάγκη για κοινό χρέος. «Μόνο ένα μικρό μέρος των πόρων που είναι διαθέσιμοι μέσω του Next Generation EU έχει χρησιμοποιηθεί» τονίζουν οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου θα παραδοθούν τα άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία