Ιαπωνία: Επιμένει η αδυναμία των εξαγωγών - Συρρικνώθηκε ξανά η μεταποιητική δραστηριότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Επιμένει η αδυναμία των εξαγωγών - Συρρικνώθηκε ξανά η μεταποιητική δραστηριότητα
O ιαπωνικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 48,9 μονάδων.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ιαπωνία συρρικνώθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο, καθώς επέμεινε η αδυναμία των εξαγωγών εν μέσω των ολοένα και επιδεινούμενων προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας, έδειξε έρευνα την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, ο ιαπωνικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 48,9 μονάδων τον Ιανουάριο, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Η υποτονική εργοστασιακή δραστηριότητα «σκιάζει» τις ελπίδες των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής πως οι κρίσιμες συζητήσεις για τους μισθούς τους επόμενους μήνες θα αντισταθμίσουν τις πιέσεις που ασκεί στους καταναλωτές ο υψηλότερος πληθωρισμός των τελευταίων 41 ετών στη χώρα.

Ο δείκτης έμεινε κάτω από το όριο των 50 μονάδων -που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας- για τρίτο διαδοχικό μήνα, ενώ τον Δεκέμβριο είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα 26 μηνών.

Η εργοστασιακή παραγωγή και οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν για 7ο διαδοχικό μήνα, αν και με χαμηλότερο ρυθμό σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα Reuters Tankan έδειξε την προηγούμενη εβδομάδα την πρώτη αρνητική μέτρηση για τον δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης στις μεγάλες ιαπωνικές επιχειρήσεις σε διάστημα 2 ετών με «φόντο» την επιδείνωση των διεθνών συνθηκών και του υψηλού κόστους διαβίωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider