Κίνα: Προς χαλάρωση η απαγόρευση στις εισαγωγές άνθρακα από την Αυστραλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Προς χαλάρωση η απαγόρευση στις εισαγωγές άνθρακα από την Αυστραλία
Απαγόρευσε τις εισαγωγές στα τέλη του 2020, εν μέσω εντάσεων στις σχέσεις Πεκίνου και Καμπέρας για τις συνθήκες που οδήγησαν στο ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση της Κίνας εξετάζει τη χαλάρωση των περιορισμών για τις εισαγωγές άνθρακα από την Αυστραλία στη χώρα, μετά από μια περίοδο 2 ετών, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κινεζική επιτροπή ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων συζήτησε το θέμα την Τρίτη μαζί με τις 4 μεγαλύτερες εταιρείες που εισάγουν άνθρακα στην Κίνα ώστα να πραγματοποιηθούν νέες αγορές του ορυκτού καυσίμου για το 2023. Οι εισαγωγές άνθρακα από την Αυστραλία θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν από την 1η Απριλίου, είπαν άτομα με γνώση των συζητήσεων.

Η Κίνα -που στο παρελθόν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς άνθρακα από την Αυστραλία- απαγόρευσε τις εισαγωγές στα τέλη του 2020, εν μέσω εντάσεων στις σχέσεις Πεκίνου και Καμπέρας για τις συνθήκες που οδήγησαν στο ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Πένι Ουόνγκ, πραγατοποιήσε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα τον Δεκέμβριο, η πρώτη επίσκεψη Αυστραλού αξιωματούχου εδώ και χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Παραμένει «ακέφαλη» η Βουλή των Αντιπροσώπων, για πρώτη φορά σε ένα αιώνα

Επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Συρίας: Οι ΗΠΑ εναντιώνονται στην εξομάλυνση των σχέσεων με τον Μπασάρ αλ Άσαντ

gazzetta
gazzetta reader insider insider