Φυσικό αέριο: Οι υψηλές θερμοκρασίες βάζουν... πάγο στις τιμές της Ευρώπης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυσικό αέριο: Οι υψηλές θερμοκρασίες βάζουν... πάγο στις τιμές της Ευρώπης
Η μέγιστη θερμοκρασία στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας αναμένεται να φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, πάνω από 10 βαθμούς υψηλότερη από το μέσο όρο θερμοκρασιών των τελευταίων 30 ετών.

Κοντά στα επίπεδα των 80 ευρώ υποχωρούν την Τρίτη οι τιμές για το φυσικό αέριο της Ευρώπης, ενόψει των υψηλών -για την εποχή- θερμοκρασιών που αναμένονται στην ήπειρο μας για τις επόμενες μέρες και για την αρχή του 2023.

Τα συμβόλαια αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας του Άμστερνταμ υποχωρούν 1,9% στα 81,36 ευρώ ανά μεγαβατώρα, πέφτοντας για 7η συνεχόμενη μέρα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση των συμβολαίων έρχεται καθώς οι καλές καιρικές συνθήκες επηρεάζουν προς τα κάτω τη ζήτηση.

Τις επόμενες μέρες, η μέγιστη θερμοκρασία στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας αναμένεται να φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, πάνω από 10 βαθμούς υψηλότερη από το μέσο όρο θερμοκρασιών των τελευταίων 30 ετών.

Στο Ελσίνκι της Φινλανδίας αναμένεται θερμοκρασία 6,2 βαθμών πάνω από το φυσιολογικό το Σάββατο.

Εξάλλου, για την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται σημαντική ενίσχυση στις ποσότητες αιολικής ενέργειας της Ευρώπης. Στη Γερμανία αναμένονται 42.280 μεγαβατώρων την Τετάρτη, συγκριτικά με το ιστορικό υψηλό των 48.663 μεγαβατωρών που καταγράφηκε στις 20 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακή κρίση: 3 στις 5 βιομηχανίες της Γερμανίας «βλέπουν» μειωμένη παραγωγή το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider